ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгород завітали відомі українські джаз-бенди з найкращими вітчизняними документальними стрічками

    29 березня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів фестивалю, ініційованого журналом «Український тиждень» в Ужгороді у рамках всеукраїнської акції.

    Зокрема, в Ужгороді заплановано виставку карикатур просто неба, показ найкращих короткометражних документальних фільмів новітнього українського кіно, концертну програму одного з найкращих сучасних українських джаз-бендів тощо.
    На виставці представлено 100 робіт дев’яти провідних українських карикатуристів, переможців міжнародних конкурсів. Представлені фільми — ігрові та документальні короткометражні стрічки молодих режисерів, які впродовж 2007-2008 років були запрошені на міжнародні кінофестивалі та отримали міжнародні відзнаки. Кінофільми презентують спільно з дирекцію відкритого кінофестивалю «Молодість».
    Усі ці заходи організував журнал «Український тиждень», щоб привернути увагу закарпатців до свого видання. «Наш читач — це інтелігентна людина незалежно від її віку», — розповів на засіданні заступник головного редактора журналу Павло Солодько.
    Подібні фестивалі відбулися вже у обласних центрах Східної та Південної України. «Я дещо переживала щодо східних регіонів, адже мовою журналу є винятково українська. Але нас сприймали дуже добре. У Сімферополі на показ українських фільмів зібрався переповнений зал, гарне спілкування було у Донецьку», — зауважила керівник PR-відділу «Українського тижня» Наталія Сап’ян. Усе ж журналістам весь час доводиться «виправдовуватися» за україномовність, тобто їх щоразу запитують, чому журнал виходить саме… державною мовою.
    Павло Солодько пояснив концепцію журналу: «Ми намагаємося робити не компіляцію новин з інтернету, а проводити власні розслідування, подавати цікаві «життєві» матеріали. Авторами виступають не лише фахові журналісти, а й, до прикладу, учасники походу по Непалу тощо. Велику вагу надаємо ілюстраціям».
    За словами представників журналу, він розрахований не лише на україномовних українців. «Нас часто читають «російськомовні україночитаючі» українці», — каже П. Солодько. Згідно з дослідженнями, «Український тиждень» за популярністю випереджають лише журнали «Кореспондент» та «Фокус».

    «Український тиждень» щотижневий ілюстрований суспільно-політичний журнал, що висвітлює ключові події та проблеми країни й розрахований на освіченого, соціально активного читача.
    Виходить українською мовою листопада 2007 року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору