ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

FORZA: Презентація пілотного міжурядового швейцарсько-українського проекту

    20 апреля 2024 суббота
    71 переглядів

    В Ужгороді відбулася презентація нового пілотного міжурядового швейцарсько-українського проекту розвитку лісового господарства Закарпаття FORZA. За словами радника швейцарсько-українського проекту розвитку лісового господарства Закарпаття FORZA Хілмара Фіольмі, для реалізації проекту обрано Рахівський та Хустський лісгоспи, де будуть впроваджуватися та проходити тестування альтернативні лісогосподарські методи, нові економічні підходи та залучатиметься громадськість з метою посилення зацікавленості населення до управління природними ресурсами.

    У проект входить також розробка концепції Закарпатського туристичного шляху. Він проходить зі сходу на захід Закарпатської області й охоплює більшу частину гірської території краю, тобто місцевості, де нині чимало соціально-економічних проблем. Цей шлях,за словами менеджерів проекту, дасть можливість мандрувати у відносно недоторкане гірське довкілля, насамперед, туристам, а також насолодитися атмосферою затишного та традиційного сільського життя. На зустрічі, зокрема, було зазначено, що завдяки цьому шляху вдасться вбити одним пострілом зразу двох зайців. Адже ми тим самим залучаємо до себе туристів, а це гроші, й відтак — підвищення соціально-економічного рівня життя гірського населення.

    В рамках цього проекту швейцарці також планують побудувати й водозабір у селі Нижній Бистрий на Хустщині, яке найбільше постраждало від повені у 1998 та 2000-му роках. Для впровадження в дію проекту та його ключових розробок урядом Швейцарії виділено 2 мільйони швейцарських франків, тобто старт для розвитку рекреаційно-туристичної галузі в краї вже дано. Тепер справа за українським урядом, який повинен, за словами Хілмара Фіольмі, закладати у Держбюджет значні кошти на подальший розвиток закарпатського екотуризму. Але не обійдеться і без участі самого населення, заради поліпшення умов якого все це почалося.



    Маріанна ШУТКО.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору