ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Інформація про епідситуацію в Закарпатській області щодо захворюваності на менінгококову інфекцію

    18 квітня 2024 четвер
    26 переглядів

    У зв'язку з появою у ЗМІ інформації про епідемію менінгококової інфекції в Закарпатській області, Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко за дорученням Міністра охорони здоров'я України Іллі Ємця інформує що 15.01.2011 у м. Ужгород та 25.01.2011 у м. Перечин зареєстровано по 1 випадку захворювань на менінгококову інфекцію дітей ромської народності.

    З метою локалізації та ліквідації вогнища інфекції фахівцями державної санітарно-епідеміологічної служби Закарпатської області організовано та проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

    Встановлено медичне спостереження за контактними особами у вогнищі інфекції. Під час спостережень в осередку інфекції виявлено 3 випадки захворювань з легкими формами менінгококової інфекції (назофарінгіт).

    Проведено бактеріологічне обстеження 191 особі, що мешкають в місцях компактного проживання ромів. При цьому було виявлено 35 носіїв збудника менінгококової інфекції. Їм проведено санацію в умовах стаціонару.

    Станом на 14.02.2011 р. на стаціонарному лікуванні залишається 2 хворих на менінгококову інфекцію.

    Решта після лікування та контрольного обстеження виписані із стаціонару.

    Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець та Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко тримають ситуацію під особистим контролем.

    Прес-служба Міністерства охорони здоров'я за інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору