ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді спрямують 270 тисяч гривень на схему оптимізації опалення

    19 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    В Ужгороді відбулося чергове засідання виконкому

    В Ужгороді відбулося чергове засідання виконкому. Крім звичних робочих питань, як то оформлення власності, погодження цілодобового режиму роботи, надання дозволів тощо, йшлося і про стратегічні для міста речі.

    Так, 270 тисяч гривень з міського бюджету спрямують на розробку нової – енерго- та екологоефективної - схеми теплопостачання. Нагадуємо, в Ужгороді близько 18% квартир наразі не мають індивідуального опалення. Аби зняти з утримання неефективні районні котельні, собівартість тепла з яких є дуже високою, в місті і розробляється нова концепція. За кошти обласного бюджету та 500 тисяч, виділених міськими депутатами, близько 900 помешкань представників соціально вразливих верст забезпечать автономним опаленням. Крім того, в Ужгороді є 23 бюджетні об’єкти, котрі потребують індивідуальних котелень. Розробка проектних пропозицій з енергоефективної модернізації системи централізованого теплопостачання, на яку виділив кошти виконком, має на меті до наступного опалювального сезону забезпечити перехід з котелень на індивідуальні ощадні системи.
    Відтак члени виконкому підтримали рішення фахівців, котрих міський голова два тижні тому скликав на нараду з приводу катальп – дерева, що ростуть в центрі, потерпають від шкідника. Як і рекомендували ботаніки, хворі дерева замінять – на ясени та сливи. Водночас в центрі Ужгорода з'являться й нові декоративні ліхтарі-вказівники – 4 оригінальні вироби (на вулицях Корзо, Волошина, Корятовича та Духновича) встановить своїм коштом Асоціація ковалів Закарпаття.


    А на Кальварії буде новий пам’ятник – святому Іванові Непомуцькому. Власне, монумент відновлять – його в Ужгороді встановили ще 280 років тому, але опісля Великої Вітчизняної війни скульптуру святого зруйнували. За ініціативи міського голови відродити пам’ятник взялися меценати. Відкриють монумент до Великодня.


    Виконком був змушений погодити і нові тарифи на водопостачання і водовідведення в місті – згідно з постановою НКРЕ, вартість цих послуг зросла – так, за водопостачання і водовідведення за показниками лічильників холодної і гарячої води ціна за кубометр становить з 1 березня 6,51 грн. Ужгород займає одну з середніх позицій щодо вартості води серед міст України, - повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору