ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відкрито митний пост "Мукачево"

    18 апреля 2024 четверг
    52 переглядів

    На Закарпатті відкрито митний пост “Мукачево” Карпатської регіональної митниці. Тут, як повідомила “UA-Reporter.com” головний інспектор по зв’язках із громадськістю КРМ Вікторія Сенгетовська, інспектори здійснюватимуть митні оформлення ескпортно-імпортних операцій суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності міста Мукачева, Мукачівського, Свалявського та Воловецького районів Закарпатської області.На митному посту “Мукачево” планується оформляти близько 400 суб’єктів ЗЕД. Наразі активно з них працює тільки 126. У травні минулого року цей пост припинив свою діяльність. Відтак, всі суб’єкти ЗЕД змушені були проходити митне оформлення в м.Ужгороді. Це спричинило для деяких з них збільшення витрат на транспортні послуги і в деякій мірі збільшило час на проведення доставки вантажу до митного оформлення.

    Після відповідних звернень суб’єктів ЗЕД до керівника Карпатської регіональної митниці Олександра Савенка та органів місцевого самоврядування було підготовлено клопотання до Державної митної Служби про відновлення митного поста безпосередньо в місті над Латорицею.

    До речі, враховуючи географічне розташування суб’єктів ЗЕД у кількох районах області, Карпатська регіональна митниця планує відкрити вантажний відділ у м.Свалява, який буде обслуговувати підприємства Свалявського та Воловецького районів. Відноситися цей відділ буде до вже діючого митного поста “Мукачево”.

    Що стосується економічного зиску для держави від суб’єктів ЗЕД, то лише із серпня 2004 по березень 2005 років найпотужнішими підприємствами в Мукачеві та Мукачівському районі було нараховано платежів на загальну суму понад 21 млн.грн. Зокрема, ВАТ “Мукачівський завод “Точприлад” – 2,8 млн., ТзОВ “ЕНО меблі ЛТД” – 1,8 млн.грн.., ТОВ “Фішер-Мукачево” – 6,2 млн.грн., ДП “Граніт-АЧМ Мукачево” – 1,7 млн.грн. А за два місяці цього року суб’єктами ЗЕД вищезазначених районів було сплачено до Держбюджету податків і зборів на суму понад 6 млн.грн. А це складає 23% від загальної суми надходжень Карпатської регіональної митниці.

    За словами Олександра Савенка, після проведених зустрічей із суб’єктами ЗЕД планують відновити та розпочати свою діяльність ще близько 100 суб’єктів. А це – і додаткові надходження до Держбюджету, і стимулювання збільшення інвестиційних проектів і коштів в область.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору