ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські підсумки міліцейського "десанту"

    28 марта 2024 четверг
    48 переглядів

    Підсумки майже місячного перебування підрозділів внутрішніх військ на Закарпатті підбито на нараді, яку провів в Ужгороді командувач внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Олександр Кіхтенко. Прибувши в гірський край наприкінці лютого ц.р., тися-ча вояків внутрішніх військ переконливо довела, що їх недарма передислоковували сюди. За неповний місяць солдати й офіцери внутрішніх військ, патрулюючи населені пункти краю з ускладненою криміногенною ситуацією, зуміли відчутно збити вуличну злочинність. Так, у громадських місцях Ужгорода кількість злочинів зменшилась на 70%, у Берегові - на 57%, Чопі - на 73%. А вулична злочинність, як відомо, це та царина, де людина почувається найменш захищеною: викрадення особистих речей, хамство, насильство, паплюження людської гідності...

    Отож одним із головних завдань внутрішніх військ на Закарпатті було запобігання вуличним злочинам на маршрутах патрулювання за рахунок збільшення щільності перекриття територій обслуговування, забезпечення розкриття кримінально-карних дій по гарячих слідах. Під час виконання завдань спільними з ОВС та окремими нарядами військовиків за підозрою у скоєнні злочинів затримано 78 осіб, розкрито 56 злочинів, зокрема, одне зґвалтування,

    6 грабежів, 16 крадіжок, 9 кримінально-карних діянь, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, 5 - зі зброєю, 4 факти порушень правил лісокористування, 2 - тілесні ушкодження, одне незаконне заволодіння автотранспортом, 12 - інших злочинів. Всього затримано 841 правопорушника.

    Ось кілька показових прикладів. Працівники УКР УМВС спільно з військовослужбовцями спецпідрозділу "Омега" ВВ МВС України в смт.Солотвино Тячівського району затримали громадянина Г., який перебував у розшуку за хуліганські дії щодо народного депутата України Ю.Оробця на виборчій дільниці в с.Грушово під час президентських виборів. Працівники ППСМ Ужгородського міськвідцілу УМВС разом з військовиками по гарячих слідах затримали двох зловмисників, які пограбували двох жінок біля кафе "Слов’яночка" в Ужгороді. Речові докази вилучено, порушено кримінальну справу.

    На нараді в Ужгороді генерал Кіхтенко нагородив почесними відзнаками і цінними подарунками ряд працівників закарпатської міліції та військо-виків за ефективну спільну охорону громадського порядку, захист честі і гідності людей. Почесні нагороди вручили також начальник УМВС Юрій Рахівський, представники Закарпатської обласної держадміністрації, Ужгородської міськради. Не залишилися в боргу і керівники окремих міліцейських підрозділів. Адже військовики помітно розвантажили оперативні служби органів внутрішніх справ, що дозволило зосередитися на розкритті тяжких злочинів. Так, саме тепер було розкрито два вбивства минулих років.

    Командувач внутрішніх військ МВС України Олександр Кіхтенко повідомив також, що готується проект Закону "Про республіканську гвардію", яким передбачено суттєве реформування внутрішніх військ України. Він поінформував також, що перебування військовиків у Донецькій та Закарпатській областях обійшлося казні в 350 тисяч гривень - а це не такі вже й великі гроші з огляду на результативність від обох "десантів".

    Юрій Рахівський ще раз підкреслив користь від перебування ВВ МВС на Закарпатті. Він поінформував також про суд над Ігнаткіним, перерозподіл у використанні дорогих автомобілів в УМВС і т.д.

    Днями внутрішні війська покинули Закарпаття, щоб допомагати підтримувати належний правопорядок в інших регіонах України.



    "Відомості міліції"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору