ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Творити добро змалечку вчаться в Ужгородській ЗОШ № 15 (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    В Ужгороді створили "Школу чемності" для початкових класів

    Чимало часу необхідно віддати вихованню дитині, а виховати перш за все добру, ввічливу та порядну особистість – не так просто. Особливо у великих колективах, як школа, виробити повагу дітей одне до одного найголовніше.


    Ось таке не легке завдання постало й перед працівниками Ужгородської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 15, бібліотекарем школи Ольгою Манзулич та класоводом 4-А класу Надією Комарницькою. 2 роки тому, створивши при бібліотеці «Школу чемності» для початкових класів, вони взялись за клопітку працю – виховання в учнів високої особистісної культури, морально-етичних якостей, розвитку творчих інтелектуальних здібностей, нестандартного мислення, вміння використовувати набуті знання у реальних, іноді складних життєвих ситуаціях.

    Відтак, нещодавно, на відкритому завершальному уроці, випускники «Школи чемності» розповіли та показали все чого вони навчились під час уроків доброти, який назвали - «Людина в світ приходить для добра».

    Бібліотекар школи Ольга Манзулич запросила всіх вирушити «стежиною добра». Проходячи нею, пригадати, яку добру справу зробив кожен. А допомогли пройти цією стежиною учні 4-А класу «школи чемності». Вони уміло розіграли сценку, у якій протиставили добро та зло у вигляді білих та чорних справ.

    Під час уроку, класовод Надія Комарницька нагадала учням навіщо людина прийшла у цей світ? «Перш за все для праці, для того щоб робити добро, любити людей. Та, аби було більше добрих людей, слід і самому робити більше добра», - наголосила вона.

    У віршованій формі діти охоче розповідали про добрі справи. «Кожен з нас може зробити так багато добрих справ. Не соромтеся власної доброти: у ній наша сила, що долає зло, лінощі, байдужість у душі», - так переконували гостей свята.

    Під час відкритого уроку, було багато цікавих виступів, юні леді й джентльмени - першокласники співали і танцювали, вносячи масу яскравих вражень для глядачів. Окрім цього, окрасою уроку були малюнки учениці 4-А класу Спірною Юлі. які вирізнялись яскравістю, оригінальністю та неповторністю.
    «Гете писав: «Перед розумним треба схилити голову, а перед добрим серцем стати на коліна. Тож треба пам’ятати, що доброта – ознака сили, а не слабкості. І нехай завжди супроводжують вас слова геніального поета Тараса Шевченка: «раз добром нагрійте серце – вік не охолоне», - нагадала вираз бібліотекар школи Ольга Манзулич.

    Діти закликали всіх озирнутись навколо себе, особливо дарувати добро тим, хто цього надзвичайно потребує. «Не лінуйтеся щодня робити найлегшу справу – дарувати хоч краплину добра всьому на землі», - згадували вони пройдений матеріал.

    На завершення уроку, Ольга Манзулич підсумувала, що «Віддані людям тепло і душевна доброта обов’язково повернуться до вас. Бо ми послані на землю, щоб примножувати добро і красу, творити земний рай, а не бути лише споживачами. Маємо таке коротке життя, то хай же не буде в ньому місця злим помислам. Хай оживає істина стара: «людина починається з добра»».

    «Учні нашого класу спілкуються не тільки на уроках, але й на перервах. Дехто з них не завжди чемно ставиться до своїх однолiткiв. Та все ж, кожному хочеться мати вірних, надійних, добрих друзів. Для цього, аби навчити дітей правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати, виховати почуття дружби та колективізму, у нашій «Школі чемності» проходила година спілкування, де учні класу бесідували на тему: дружби, добра, запам’ятовували крилаті вислови, приказки та прислів’я, проводили інсценізовані виступи, розповідали власні історії, малювали малюнки на тему дружби», - зауважують організатори школи.

    Також, вони запевнили, що подібні уроки проводитимуть з наступними першокласниками, які навчатимуться вже не 2, а 4 роки. Організатори «Школи чемності» переконані, що саме таким шляхом зможуть привити ввічливість та доброту підростаючому поколінню.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору