ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Надійна зміна готується завчасно

    29 марта 2024 пятница
    27 переглядів

    Хоча навчальний рік ще не завершився більшість із випускників уже зараз замислюються, яку професію обрати, де продовжити навчання. Можливо дехто з молоді вирішить стати на шлях рятувальника. Шлях до зірок, особливо офіцерських надто легким назвати не можна, але він цілком реальний. Першим кроком у ньому може стати навчання в одному із вищих навчальних закладів МНС України, яких на сьогодні в Україні є три: Академія цивільного захисту України (м. Харків), Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля (м. Черкаси), Львівський інститут пожежної безпеки (м. Львів), які готують фахівців " за спеціальностями "Пожежна безпека" та "Психологія". Навчання триває п`ять років. Підготовка кадрів здійснюється денною та заочною формою навчання як за державним замовленням так і на платних засадах. Всі форми мають свої суттєві відмінності, але цивільній молоді доступні всі. На навчання можуть претендувати юнаки та дівчата з повною загальною освітою, віком від 17 до 25 років (щоправда для останніх поки що доступна лише заочна форма навчання). У всіх перерахованих закладах до абітурієнтів вимоги однакові. Перш за все – відмінне здоров`я за висновком медкомісії та тестування у психолога. Слід мати хороші знання, особливо з математичних наук та пройти іспит з фізичної підготовки. Послідовність складання інших іспитів визначається приймальною комісією.

    Слід зауважити, що всі кандидати попередньо проходять психологічне тестування, військово-лікарську комісію та фізичне випробовування під час відбору. Їх проводять місцеві фахівці. Пройшовши відбір абітурієнти складають вступні іспити. За спеціальністю "Пожежна безпека": випробовують свої знання з фізичної підготовки, математики (письмово), фізики (усно), української мови (диктант). Іспит з математики є профілюючим. За спеціальністю "Психологія" - складаються іспити з фізичної підготовки, біології (усно), історії (історії України та всесвітньої історії ХХ ст.) (усно), української мови (диктант). Іспит з біології є профілюючим.

    Ті хто поступив на навчання за державним замовленням називаються курсантами й навчаються безкоштовно, вони, окрім харчування, забезпечуються і форменим одягом. Курсантське навчання має і свої особливості, пов`язані із специфікою військового життя. Але на сьогоднішній день воно є більш демократичним ніж у минулому. Нововведення стосуються, зокрема, необов`язкового їх проживання у казармах на військовому положенні. По закінченню першого року навчання дозволено вільний вихід (звичайно, після закінчення занять) та проживання у цивільних умовах. На відміну від цивільних вузів, не всіх з яких гарантують обов`язкове працевлаштування за здобутою спеціальністю, всім курсантам присвоюють спеціальне звання - лейтенант внутрішньої служби та відразу по закінченні надаються робочі місця в підрозділах оперативно-рятувальної служби. Закарпатцям гарантована робота в рідному краї. Зарплата лейтенанта-випускника коливається в межах 500-600 гривень.

    Для хлопців та дівчат, що вирішили вступити до лав рятувальників готуватися потрібно вже зараз. Не слід зволікати і гаяти час, краще завчасно пройти всі стадії відбору кандидата до вступу. На оформлення і відправку особових справ потрібен час, а у травні фактично підбір кандидатів на вступ закінчується і їх особові справи направляються у відповідні навчальні заклади.

    Для довідок звертайтеся за телефоном 66-12-19 або у відділ кадрів управління МНС України в Закарпатській області м. Ужгород, вул. Болгарська, 2, де можна отримати більш докладну інформацію.



    Центр громадських зв`язків УМНС України в Закарпатській області


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость