ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи можна на Закарпатті зареєструвати шлюб з іноземцем?

    29 березня 2024 п'ятниця
    34 переглядів
    Сімейний кодекс України дозволяє реєструвати шлюби з іноземцем

    Відповідно до статті 55 Закону України "Про міжнародне приватне право" право на шлюб визначається особистим законом кожної з осіб, які подали заяву на укладення шлюбу. Особистим законом фізичної особи вважається право держави громадянином якої вона є.


    Якщо фізична особа є громадянином двох або більше держав, її особистим законом вважається право тієї з держав, з якою особа має найбільш тісний зв'язок, зокрема, має місце проживання або займається основною діяльністю.

    Порядок укладення шлюбу в Україні між громадянином України та іноземцем визначаються Сімейним кодексом України та Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану».
    Іноземні громадяни для реєстрації шлюбу в Україні повинні пред'явити національний паспорт з відміткою про реєстрацію уповноваженого органу щодо законності їх перебування в Україні.
    Якщо в паспортах цих осіб відсутні відомості про сімейний стан їх власників, то вони повинні одночасно подати документ про те, що не перебувають у шлюбі, виданий компетентним органом країни свого громадянства або країни постійного проживання.

    Якщо в паспортах є відмітка про припинення шлюбу вищезазначених осіб, то необхідно подати документ про припинення попереднього шлюбу, а також довідку про сімейний стан за період після розірвання шлюбу.

    Слід звернути особливу увагу на те, що документи, які видані уповноваженими органами іноземних держав, визнаються дійсними в Україні в разі їх легалізації або відповідного засвідчення, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України.

    Якщо документи іноземців, які є підставою для реєстрації шлюбу, складені іноземною мовою, до них обов'язково додається переклад тексту на українську мову, достовірність якого засвідчується консульською установою або дипломатичним представництвом України за кордоном, посольством чи консульством держави, громадянином якої є іноземець, Міністерством закордонних справ, іншим відповідним органом цієї держави або нотаріусом.

    Оригінали документів разом з перекладами всіх вищезазначених документів залишаються у справах відділу державної реєстрації актів цивільного стану , який прийняв заяву та зареєстрував шлюб.



    Заступник начальника Головного управління
    юстиції у Закарпатській області – начальник відділу
    державної реєстрації актів цивільного стану Н.І.Юркуц

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору