ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новий порядок утримання заборгованості із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника, якщо у нього немає ніякого майна

    28 березня 2024 четвер
    62 переглядів

    Відповідно до частини третьої статті 68 Закону України «Про виконавче провадження» (у новій редакції) про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника державний виконавець виносить постанову, яка надсилається для виконання підприємству, установі, організації, фізичній особі, фізичній особі - підприємцю за місцем отримання боржником відповідних доходів.


    Підприємства, установи, організації, фізичні особи, фізичні особи - підприємці здійснюють відрахування із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника і перераховують кошти стягувачу у строк, встановлений для здійснення зазначених виплат боржнику, а якщо такий строк не встановлено - до десятого числа кожного місяця, наступного за звітним. Такі підприємства кожні шість місяців надсилають державному виконавцю звіт про здійснені відрахування та виплати. Зразок форми звіту про здійснені відрахування та виплати державним виконавцем буде надсилатись разом із постановою, яка надсилається для виконання.

    Разом з цим, не пізніше як у триденний строк повинні надіслати державному виконавцю письмове повідомлення про причини припинення виплат із звітом про здійснені відрахування з моменту надання останнього звіту до моменту припинення відрахувань (письмове повідомлення повинно бути засвідчене підписом відповідальної за відрахування особи та скріплене печаткою). У повідомленні необхідно зазначити нове місце роботи, проживання чи навчання боржника, якщо воно відоме.

    Посадові особи, винні у ненаданні таких відомостей без поважних причин, можуть бути притягнуті до відповідальності, передбаченої законом.



    Відділ державної виконавчої служби
    Головного управління юстиції у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору