ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці протестують проти незаконного підвищення тарифів на комунальні послуги

    19 апреля 2024 пятница
    54 переглядів

    Жителі гірського селища Воловець на Закарпатті протестують проти незаконного підвищення тарифів на комунальні послуги. Так, 1 квітня 2005 року вони провели пікетування Воловецької РДА, районної і селищної рад.Як повідомили ForUm’у учасники акції протесту, на їх думку, «вихід з кризової ситуації влада знаходить в підвищенні тарифів, знищенні лісів, продажі землі, в «економії» коштів на ремонт і впорядкування доріг і жител».

    «Влада повинна належати народу!», - вважають жителі гірського селища.

    Серед вимог пікетників висувалися, зокрема, - провести органами правопорядку додаткову перевірку господарської діяльності ВУЖКГ, висловити недовіру голові райради Панькуличу і його заступнику Култану, обнародувати програму діяльності і шляху соціального розвитку району.

    Результатом пікету стало визнання керівниками РДА і селищної ради, що підвищення тарифів проводилося з порушеннями відповідних законів України. Рішення селищної ради про підвищення тарифів припинено.

    Нагадаємо, що того ж дня, 1 квітня, в Міжгірському районі Закарпатської області (сусідній з Воловецьким районом – ред.) десятки людей увірвалися в райадміністрацію і заблокували третій поверх, де знаходяться кабінети керівництва району. Фактично нічого проти нового голови райадміністрації Берича вони не мали, але інші урядовці, за словами пікетників, повинні піти.

    Загарбники розклали матраци і заявили, що не підуть, поки всі фальсифікатори виборів і «есдеківські тирани» не будуть звільнені з посад. «Ми не для того йшли на барикади, щоб нами керували ті ж урядовці, які знущалися над нами при старому режимі», говорять захопники.

    А ще раніше жителі відразу трьох гірських районів Закарпаття повстали проти нового губернатора Віктора Балоги. Свою незадоволеність новою закарпатською владою висловили також жителі Хустського, Тячівського і Рахівського районів. До руху протесту приєдналися головним чином місцеві бізнесмени, які незадоволені тим, що вже зараз на них тиснуть «люди Балоги», вимагаючи «отоварюватися винятково на оптових базах «Барва», що належать родині Балоги».

    Ініціатори мітингів повідомили, що в даний час в районах формуються групи для поїздки до Києва на прийом до президента Ющенка. «Ющенко повинен знати, кого насправді він призначив губернатором в Закарпатті», - говорять горяни.



    Форум

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору