ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Примусове виконання рішень на Закарпатті. - Що це таке?

    23 квітня 2024 вівторок
    53 переглядів

    Як відомо, примусове виконання рішень покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України. Здійснюють його державні виконавці, визначені Законом України «Про державну виконавчу службу».


    Крім того, за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення, або у разі виконання зведеного виконавчого провадження у встановленому Міністерством юстиції України порядку можуть утворюватися виконавчі групи, до складу яких включаються державні виконавці одного або кількох органів державної виконавчої служби.

    Постановою директора Департаменту держвиконавчої служби Мінюсту України або начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Мінюсту України в АРК Крим, Головного управління юстиції в області, в містах Києві та Севастополі на керівника групи можуть покладатися права і повноваження у виконавчому провадженні, встановлені Законом, для начальників відділів примусового виконання рішень та заступників начальників районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції – начальників відділів державної виконавчої служби. Інші органи, установи, організації і посадові особи проводять окремі виконавчі дії у випадках, передбачених законом, на вимогу чи за дорученням державного виконавця.
    Крім того, у випадках, передбачених законом, рішення судів та інших органів щодо стягнення коштів виконуються податковими органами, банками та іншими фінустановами. Рішення зазначених органів можуть виконуватися відповідно до закону також іншими органами, установами, організаціями, посадовими особами та громадянами.
    Рішення про стягнення коштів з державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ виконуються органами Державного казначейства України в установленому Кабінетом Міністрів України порядку. Названі вище установи, організації та особи не є органами примусового виконання, крім органів та посадових осіб, які виконують рішення про притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності.



    Євген КОГУТИЧ,
    начальник відділу державної виконавчої служби Ужгородського міжрайонного управління юстиції, "ВУ"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору