ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Анонс свіжого номера (№28) «Закарпатської Правди»

    23 квітня 2024 вівторок
    61 переглядів

    На Закарпатті катастрофічно бракує автомобілів «швидкої допомоги». Та навіть ті, котрі є, їздять довго й повільно: замість 20 хвилин за нормативами добираються до пацієнта нерідко упродовж години. Більше того, крім анальгіну з димедролом нерідко в лікарів «невідкладки» більше нічого немає – ні апаратів для штучної вентиляції легенів, ні шин, іноді бракує й апаратів, аби тиск виміряти.


    Обласна влада визнає – проблема є. Але наразі є й бачення шляхів виходу та… гроші на нові автомобілі! Більше того, є й досвід, як… самотужки та без бюджетних грошей виходити зі становища, й іноді це виходить вкрай оригінально. Про все це – нинішнє розслідування «Закарпатки».



    * Цілодобове водопостачання, цивілізовані дороги, горезвісний аквапарк та заплавні землі, роздані під забудову. Ці та інші проблеми порушувала «Закарпатка» перед мером Ужгорода у своєму інтерв’ю. Запитання відібрані не випадково – журналісти видання напередодні розмови пройшлися містом і збирали їх від десятків ужгородців. Відповіді пропонуємо читачам.
    * В ужгородців буде менше часу, аби помитися та випрати білизну: вандали «розкурочили» дві свердловини, відповідно, води бракуватиме й доведеться скоротити час її постачання у вечірні години. Про це «Закарпатці» розповів директор КП «Водоканал м. Ужгорода» Юрій ОМЕЛЯНЕНКО.
    * В Україні гральний бізнес заборонено? Згідно з законодавст¬вом – так. Та в обласному центрі Закарпаття працюють щонайменше 4 заклади, де і далі функціонують гральні автомати. Про це вже кілька разів писали закарпатські мас-медіа, але, як то кажуть, віз і нині там. У чому проблема – розслідувала «Закарпатка».
    * Корупція та нерозкриті злочини. Саме це наразі хвилює закарпатську міліцію. Це підтвердив на своїй прес-конференції начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор РУСИН, який вирішив поспілкуватися з журналістами якраз перед своєю відпусткою.
    * Мільйони гривень до сільського бюджету тільки з одного «Єврокара» – такому можна позаздрити. І завод хоче їх збільшити, до кінця року відкривши 2 нові цехи. Однак Соломонівська сільська рада (на її теренах розташоване підприємство), здавалося б, кровно зацікавлена в реалізації цього проекту, навпаки, намагається пригальмувати його. Причини й обставини такої парадоксальної ситуації намагалася з’ясувати «Закарпатка».
    * Минулого тижня основний футбольний клуб краю трусило від інформаційного буму. То гравець «Барселони» їхав в Ужгород на оглядини, то керівництво ніяк не могло розрахуватися з гравцями, через що «Закарпаття» ледь не відправили у другу лігу, то назву колективу змінюють. Але це ще не все. Буквально перед першим поєдинком команди в новому сезоні шанувальників ужгородського колективу здивували іншою, не менш резонансною новиною – власник клубу Нестор Шуфрич вирішив довірити його керування… своєму сину Олександру. І новий керманич, який став віце-президентом команди, вже встиг прославитися на весь футбольний світ, заявивши, що «Закарпаття» свого часу зливало матчі…


    А ще читайте в «Закарпатці» про те, як ірландські підлітки ромським дітям допомагали, як фестивалили на Студреспубліці та на «Лемківській ватрі», розв’язуйте кросворди й беріть участь у конкурсах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору