ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Структура реалізованої промислової продукції на Закарпатті

    28 березня 2024 четвер
    25 переглядів

    Умовою стабільної роботи промислового підприємства є наявність укладених договорів із замовниками на виробництво та відвантаження продукції. Щомісяця кожне третє промислове підприємство області укладає договір на виробництво промислової продукції. Упродовж шести місяців п.р. таких договорів було укладено на суму 2100,2 млн.грн.


    Майже 70% всіх замовлень це договори на виробництво машинобудівної продукції. Серед замовлень, що фактично надійшли за січень-червень п.р. 67,6% становлять замовлення іноземних партнерів.
    Зростання обсягів замовлень на виробництво продукції позитивно вплинуло на збільшення обсягів реалізації продукції. Протягом І півріччя п.р. промисловими підприємствами області реалізовано продукції на суму 3751,4 млн.грн., що становить 0,7% у загальнодержавному обсязі. Середній обсяг реалізації великих та середніх промислових підприємств у поточному році становить 625,2 млн.грн. при 466,1 млн.грн. – у І півріччі 2010 року.
    У структурі реалізованої промислової продукції за видами діяльності у І півріччі п.р. найбільшу питому вагу займає продукція переробної промисловості – 79,6%, п’яту частину – підприємств з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води.
    У загальному обсязі реалізації промислової продукції 40,3% її реалізовано підприємствами Ужгородського району, 9,7% – м.Мукачево, 7,7% – м.Ужгород. Частка реалізації продукції підприємствами м.Чоп, м.Хуст, Берегівського, Великоберезнянського, Воловецького, Міжгірського та Рахівського районів не досягає 1,0%.
    За І півріччя п.р., порівняно з відповідним періодом минулого року, на 3,9 в.п. в обсязі реалізації добувної та переробної промисловості зросла частка інвестиційної продукції і склала 23,3%, 37,0% – сировинна продукція, майже 40,0% – товари тривалого та широкого використання.
    У розрахунку на одну особу обсяг реалізованої промислової продукції за січень–червень п.р. по області склав 3010,5 грн., при
    2248,0 грн. – за аналогічний період минулого року.
    Серед адміністративно-територіальних одиниць найвищим даний показник є в Ужгородському районі (22166,7 грн.). Вищий за середньообласний він у містах Берегово (8587,3 грн.), Мукачево
    (4314,0 грн.) та Перечинському районі (8065,4 грн.).



    Начальник відділу статистики промисловості

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору