ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді говорили про кримінальне судочинство в Україні

    28 марта 2024 четверг
    53 переглядів

    В обласному центрі Закарпаття м.Ужгороді відбувся міжнародний семінар про кримінальне судочинство в Україні.Гостей вітав виконувач обов'язків голови Апеляційного суду області Микола Крегул. Відтак представниця Верховного суду України Марина Клименко повідала про відшкодування моральних збитків, заподіяних злочином.

    Американський знавець права Рей Гардинг розказав про додержання у його державі презумпції невинуватості. Що вельми актуально й для України, де про затримання прокуратурою, міліцією чи СБУ тою чи того діяча одразу повідомляють у пресі із деталями ще не розслідуваної справи. У США, до слова, суд може заборонити будь-які повідомлення у ЗМІ, аби запобігти розголошенню таємниці слідства й тиску на слідчих і суд.

    Адвокат Джон Сміт (як з'ясувалося, українського

    походження — дівоче прізвище матері — Мороз) розмірковував над важливістю захисту в збалансованій судовій системі. Свого часу, до речі, цей юрист надавав послуги зятю Шеварднадзе.

    На семінарі переймали досвід і судді з області та України.

    — Ми не вперше контактуємо із закордонними гостями, — каже голова Апеляційного суду Закарпатської області Микола Крегул. — Наші судці вже стажувалися у Верховному суді Нідерландів, у Європейському суді з прав людини в Страсбурзі. У червні плануємо черговий семінар з участю американських колег. Головна мета таких заходів — адаптація українського законодавства до вимог світової спільноти.



    Володимир ПАВЛЮХ


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору