ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Закарпатті вперше провели танцювальний табір Summer Dance Camp

    17 квітня 2024 середа
    58 переглядів
    Танцюристи із студії танцю "Бліц"

    Студія сучасного танцю «Бліц» вперше в області організувала для своїх вихованців та танцюристів з інших регіонів літній танцювальний табір Summer Dance Camp, який пройшов у липні на базі відпочинку у селі Поляна.


    Перейняти досвід провідних хореографів України та закордону, а також поспілкуватися, відпочити, обмінятися враженнями зібралися понад 90 учасників танцювальних колективів України.
    Ідею про проведення такого табору бліцівці виношували близько трьох років. Як розповідає Іштван Федьо, хореограф ССТ «Бліц», в Україні проводяться такі майстер-класи в Євпаторії, Одесі, Миколаєві, Харкові, багато різних фестивалів відбувається у Києві. Відомий Summer Dance Camp у Брно (Чехія), куди приїжджають імениті хореографи. «Оскільки «Бліц» співпрацює з багатьма хореографами з України, Росії, з-за кордону, які крім роботи хочуть подивитися природу Закарпаття, ми вирішили об’єднати можливість потренуватися і відпочити на природі»,-- каже Іштван Федьо.
    У літній табір прибули учасники школи сучасного танцю Soul-B, Totem Dance Groupe, Modern Balet, колектив «Сучасник» з Мукачева і вихованці «Бліцу». Майстер-класи проводили відомі хореографи Христина Шинкарьова, Мішель Фондю (Київ), Антон Старченко (Дніпропетровськ), Іван Білозерцев (Санкт-Петербург ). У першій половині дня з дітьми займалися викладачі «Бліцу», які нещодавно повернулися з майстер-класів Євпаторії: Марк Полив’яненко (хіп-хоп), Кора Кос (хіп-хоп), Діана Данилович (стречінг).
    Організатори подбали і про активний відпочинок дітвори: влаштовували різні конкурси, тематичні вечори, розробляли стінгазету тощо. Навіть провели перший відкритий чемпіонат із стрибків у резинки. За словами Іштвана Федьо, діти настільки добре працювали з викладачами, що Христина Шинкарьова поставила танець у стилі джаз-модерн , а Антон Старченко – композицію у стилі хіп-хоп. Прем’єри очікуються вже у жовтні . А Закарпатський Summer Dance Camp стане традиційним, кажуть у «Бліці».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору