ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Берегвідейк» та «Мукачево» зазнають фіаско (ФОТОРЕПОРТАЖ)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    38 переглядів
    В Сваляві "Поляна" переграла лідера першості "Берегвідейк"

    Минулого вік-енду відбулися матчі XІІІ туру чемпіонату Закарпаття серед команд Вищої Ліги.


    Безумовно, центральним поєдинком туру був в матч в Сваляві, де місцева “Поляна” мінімально переграла лідера обласної першості “Берегвідейк”. Сенсація сталася в Виноградові, де місцевий “Севлюш” також мінімально переграв, одного з лідерів змагань ФК “Мукачево”. Також відбулося ще 4 поєдинки, серед яких варто виділити найбільший розгром сезону, в якому команда професіоналів “Карпати” Воловкць познущалися над новодавидківським “Ф.Медвідя” 8:1…
    «Поляна» (Свалява) - «Берегвідейк» (Берегово) 1:0 (юнаки 1:0)
    Центральний поєдинок 13 туру був перенесений на суботу, по причині матчу Берегвідейка проти охтирського Нафтовика, який відбудеться вже в найближчу середу. Матч першого кола між цими командами завершився перемогою берегівчан. Тому не дивно, що настрій на гру в полянців просто зашкалював, і виходили вони на поле з думкою, будь-що взяти реванш, і виправитися перед вболівальниками не лише за поразку в першому колі від Берегвідейка, а й за поразку й невиразну гру в Мукачеві, минулого тижня. Тому й не дивно, що господарі вже з перших хвилин поєдинку заграли активно та й велика кількість вболівальників, які зібралися на стадіоні, підтримували команду, одразу ж з стартового свистка арбітра. Протягом першої 45-хвилинки, ігрова перевага була за свалявцями, однак до справді небезпечних моментів справа майже не доходила. Можна відзначити хіба, що постріл хавбека господарів Браєра в штангу. З подвійним настроєм на матч грав Реплюк, в Браєра було відповідальне завдання нейтралізувати технічного Сергеєва, що Олександр зробив успішно. Чубірка та досвідчений Гамарник грамотно грали в обороні, коли це було потрібно. А на перерву команди пішли за рівного рахунку. В другому таймі “Поляна” продовжувала володіти м’ячем, а вболівальники були ще активніші за команду, і продовжували підтримувати своїх улюбленців. В середині другої половини гри, форвард господарів Костик наважився на удар з 25 метрів, але Крашевський відбив цей удар. А на 75 хвилині, у складі Поляни, на заміну вийшов гравець, який і вирішив долю поєдинку. Богдан Хмизов змінив Реплюка. Вже через 10 хвилин після своєї появи на полі, Хмизов наважився на удар з-за меш штрафного майданчика, м’яч після його удару попав в поперечину, і опустився на землю, ледь перетнувши лінію воріт. Зрештою чи перетнув м’яч лінію повністю чи ні, можна буде пересвідчитися лише за допомогою відео повтору. Радості господарів та місцевих вболівальників не було меж. “Берегвідейк”, після пропущеного м’яча хоч і заволодів м’ячем, але часу на те, щоб щось змінити було вже обмаль. Не помогли гостям й Саркіс з Калапачем, які вийшли на заміну в другому таймі. Фінальний свисток арбітра матчу, зафіксував мінімальну перемогу підопічних Кондрі, і “Поляна” таким чином реабілітувалася за невдалу гру в минулому турі, та й взяла реванш в діючого чемпіона області за поразку в першому колі. В наступному турі, на полянців чекає важкий виїзд в Середнє, а “Берегвідейк” свій наступний матч проведе в середу, в рамках 1/32 Кубку України проти команди “Нафтовик” Охтирка.

    «Ялинка» (В.Бичків) - «Середнє» 1:5 (1:4)
    Напередодні поєдинку з середнянцями, “Ялинка” поповнилася двома виконавцями. І саме один з новачків великобичківців відкрив рахунок в матчі на 15 хвилині, вдало зігравши на добиванні. Буквально, за мить, “Середнє” могло рахунок зрівнювати, але голкіпер господарів виграв дуель у форварда гостей, після виходу віч на віч. Ще за кілька хвилин, вже футболісти з Рахівщини втратили нагоду подвоїти рахунок. Це “вожак” команди, Гумеров завдавав небезпечного удару по воротах Ковача, але м’яч пролетів повз ворота. Проблема Ялинки в атаці була в тому, що окрім Гумерова - захисників та воротаря середнянців ніхто майже і не турбував, а стараннями одного гравця, важко досягнути позитивного результату. А підопічні Піньковського, без зусиль перехопили ініціативу, і стало зрозуміло, що гол – лише справа часу. Так воно і сталося. Ще в першому таймі “Середнє” вийшло вперед, двічі відзначившись. В другій половині гри, “Ялинка” зовсім вже не опиралася, і отримала в власні ворота три м’ячі. А могло бути і більше… Хет-триком в цій зустрічі вистрілив один з кращих бомбардирів чемпіонату Соскида. Ще по голу забили Скунзяк та Стегура. Отже друга поспіль над впевнена, виїзна, вольова перемога середнянців. Які продовжують боротися за найвищі місця.
    «Бужора» (Іршава) - «Ужгород» 0:0 (3:1)
    Це був поєдинок двох команд, середній вік яких, є наймолодшим, в порівнянні з рештою команд Вищої Ліги. Склад “Бужори” взагалі складається, виключно з вихованців іршавського футболу. А що найголовніше, місцева молодь, по-справжньому “голодна” до футболу, і результати команди в нинішньому сезоні яскраво свідчать про це. В обласному центрі також молода команда, нещодавно її очолив новий наставник. Це відомий закарпатський тренер, Вадим Дьордь. Та й після домашньої поразки від воловецьких Карпат, ужгородці хотіли реабілітуватись. Взявши очки в Іршаві. Успішна гра команди, стала приваблювати все більше і більше мешканців Іршавщини, тож факт поступового збільшення глядачів на місцевому стадіоні подиву не викликає. То ж за підтримки власних вболівальників, саме підопічні Дякулича могли першими вийти вперед вже на 2 хвилині. Андрій Сімку, який обслуговував цей матч призначив 11-метровий в бік воріт ФК “Ужгород”. До м’яча підійшов, один з небагатьох, досвідчених футболістів Бужори, голкіпер Шестак, однак програв дуель своєму колезі, молодому ужгородському стражу воріт. Після нереалізованого господарями пенальті, гра, в основному проходила в центрі поля. Не вдавалася гра в цей день, лідеру Бужори Ільницькому, якого вдало “накрила” ужгородська молодь. Гра, в основному, проходила в рівній боротьбі, а на останніх хвилинах гри, Нумеровський міг принести господарям 3 очки, але “круглий” після його удару полетів вище воріт гостей. А фінальний свисток арбітра, зафіксував рідкісний, як для чемпіонату Закарпаття, рахунок 0:0.
    «Севлюш» (Виноградів) - «Мукачево» 3:2 (1:1)
    Оскільки центральний двобій XІІІ туру, проходив в суботу, то матч в Виноградові сміливо можна вважати центральним матчем неділі. Центральним, оскільки, саме “Севлюш”, (незважаючи на невисоке місце в турнірній таблиці) являється одним з найбільш незручних суперників для мукачівських футболістів. Здається, в минулому чи позаминулому сезоні, виноградівці двічі в сезоні “знімали скальп” з “Мукачева”. Цей матч для підопічних Ряшка також виявився напрочуд складним. Ледь встигла годинникова стрілка подолати повний оберт, після стартового свистка арбітра, як гравець господарів Чейпеш відкрив рахунок в матчі. А в середині першого тайму Терпак, подвоїв рахунок в матчі. Здалося, ситуація для гостей стала критичною. Хоч ініціативою більше володіли саме підопічні Віктора Ряшка. Однак рахунок на табло був 2:0 не на їхню користь. Але все ж таки наприкінці першої 45-хвилинки старання гостей принесли плоди. Пакош відквитав один м’яч. За мінімальної переваги на користь господарів. Команди пішли на перерву. Думалося, мукачівці, зараз захоплять ініціативу і вирівняють положення, однак найкращий бомбардир Севлюша, Грицкевич, так не вважав, і заставив Князя втретє виймати м’яч з власних воріт. Під кінець гри, зусиллями Бундаша, мукачівцям вдалося забити другий м’яч, але на більше вже не вистачило часу. Отже “Мукачево” втратило нагоду скоротити розрив від “Берегвідейка”.
    «Карпати» (Воловець) - «Ф.Медвідя» (Н.Давидково) 8:1(0:2)
    Рахунок цього матчу став повною несподіванкою. Саме рахунок, а не результат. Так, воловецькі “Карпати” приймали дома явного аутсайдера, і були явними фаворитами зустрічі. Тим більше після впевненої перемоги в матчі минулого туру в Ужгороді. Якщо ще в першому таймі, гості трималися, і на перерву команди пішли за рахунку 3:1, то в другій половині гри, гравці Карпат, більшість з яких мають за спиною величезний досвід гри на найвищому рівні в Україні, а подекуди й Росії просто “з’мели” новодавидківців, вразивши їхні ворота ще 5 разів. А чого варті “Карпати” зможемо пересвідчитися вже наступної неділі, коли вони завітають у Мукачево.
    «Метеор» (Пістрялово) - «Вишково» 2:1 (0:1)
    “Метеор” повинен був будь-що реабілітуватись за домашню поразку минулого туру від Бужори. Не в образу вишівцям, але гра та результати єдиного представника Хустщини в найвищому обласному дивізіоні, в нинішньому сезоні, м’яко кажучи не вражає. Хоча ця перемога для господарів далася нелегко. Звичайно за підбором гравців, “Метеор” сильніший, і в першому колі команда обіграла вдома трьох грандів Закарпатського футболу, але матч XІІ туру проти іршавців, показав, що пістрялівці ще далекі від оптимальних кондицій. В цьому матчі. За рахунку 1:1, господарі отримали право на пенальті, завдяки якому і виграли цей матч.



    У наступному турі, який відбудеться у неділю, 21 серпня зустрінуться:
    «Вишково» - «Ялинка»
    «Середнє» - «Поляна»
    «Беергвідейк» - «Севлюш»
    «Мукачево» - «Карпати»
    «Ф.Медвідя» - «Бужора»
    «Ужгород» - «Метеор»



    Андрій Кенийз та Михайло Русин, сайт “Поляна”



    2_0.jpg
    3_0.jpg
    4.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору