ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні перший дзвінок пролунав у всіх школах Ужгорода (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    158 переглядів
    Ужгородська ЗОШ №7 урочисто відчинила двері своїм учням

    1 ВЕРЕСНЯ - День знань - особливе свято, як для дорослих так і для дітей. Адже у цей святковий день в усіх школах завжди голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвінка.


    День знань - це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Це день, що дає можливість дорослим повернутися у свої золоті, казкові роки, а учням та студентам - до своєї другої домівки - у школи та вузи. Це світле свято є завжди для кожного з нас в серці яскравим, насиченим емоційністю та хвилюючою атмосферою.
    Таким воно було й сьогодні на урочистій святковій лінійці приуроченій першому дзвонику для учнів, вчителів, батьків та гостей в Ужгородській ЗОШ І-ІІІ ст. №7.
    Нині прийшли привітати вихованців школи з початком нового навчального року депутати Ужгородської міської ради — Чурило М.М., Мандич Ю.В., Гомонай В.В.; представник від партії «Єдиний центр», помічник депутата Смоланка Володимира Івановича — Сидор Яна, отець Петро Ярема та ін.
    Під час святкової лінійки, учнів Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №7 та всіх присутніх також привітала із 1 вереснем, Днем знань директор школи — Ціник Олена Василівна. Пані Олена побажала діткам, педагогам, батькам та гостям нинішнього свята - міцного здоров’я, щастя і достатку, ясного неба і тепла, щасливої долі, радості, миру та великих успіхів й натхнення у навчанні, роботі та в житті.
    Опісля привітання директора школи, із щирими теплими побажаннями та Божим Благословенням звернувся до всіх хто прийшов сьогодні на День знань у школу - отець Петро. Він окропив дітей-школярів цього навчального закладу, педагогів, гостей та батьків освяченою водою. Ця подія запам’ятається кожному із нас на все життя.
    Під кінець урочистості, пролунав на подвір’ї Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №7 перший дзвінок. Він й повідомив усім про те, що почався новий навчальний рік.
    Отож, успіхів вам, удачі, міцного здоров’я та Божої благодаті – дорогі наші дітки. В добру та щасливу путь в безмежні, квітучі сади знань та науки.



    Т. Горянка



    Довідка

    В Ужгородській ЗОШ І-ІІІ ст. №7 навчається 504 учнів.
    Навчання однозмінне.
    Школа розміщена у двох корпусах, має 2 їдальні, комп’ютерний клас, спортзал, стадіон, розарій, оранжерею.
    З п’ятого класу учні за їх бажанням, мають змогу вивчати другу іноземну мову (англійську, французьку, німецьку).
    Старша школа має хіміко-біологічний профіль.

    Історія школи

    Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ст. №7 розпочала свою діяльність у жовтні 1955 року, як середня школа №22 Ужгородського відділу Львівської залізниці.
    Ініціатором будівництва виступив тодішній директор школи Бачо Ернест Андрійович, а керував будівництвом начальник управління Львівської залізниці Березняк Євгеній Степанович та новопризначений директор школи Заяць Юрій Васильович.
    Серед перших випускників школи:
    - Немеш Агата – лікар,
    - Голінко Марта – вчитель,
    - Клара Лабик – заслужена артистка України,
    - Кишко Микола, Гам Микола, Угрин Степан, Лендрадич Катерина, Угрин Василь, Вукстич Василь – кандидати наук.
    Протягом всього періоду школа славилася своїми хоровими колективами (кер. Ігор Лацанич, Михайло Галаган, Магдалина Сабова, Тамара Орос).
    Відданість улюбленій справі вчителів фізкультури Білака Івана Михайловича, Вагана Йосипа Івановича, Кожайкіна Володимира Миколайовича дозволили виховати майстрів спорту, кандидатів у майстри спорту - Хому Єву, Кузьму Юлію, Прислупинську Марту, Мацік Єву, Легезу Адальберта, Євдокимова Миколу, Сокачі Василя, Фабяка Тараса, Зубашкова Миколу, братів Григоровських, Ганущин Вікторію.
    У 1960 році середню школу №22 Львівської залізниці передали на баланс обласного управління освіти, і вона дістала назву – середня школа №7 м.Ужгорода.
    Довгі роки школа була своєрідним оазисом мікрорайону Радванка завдяки клопіткій праці заступника директора Сайкова Володимира Йосиповича.

    Директори школи

    1. Бачо Ернест Андрійович
    2. Заєць Юрій Васильович
    3. Гончаренко Андрій Андрійович
    4. Сегеда Василь Миколайович
    5. Онисько Іван Олексійович
    6. Дудаш Юрій Юрійович
    7. Митровцій Іван Михайлович
    8. Комарницький Мар'ян Несторович
    Нині щколою керує Ціник Олена Василівна. Ціник О.В. працює у школі з 1992 року, з 1994 на посаді заступника директора з навчально-виховної роботи, а з січня 2005р. – директором школи.

    Гімн школи №7
    Слова і музика: Микола Гнатюк
    Гармонізація: Лариса Голуб’єва
    Любимо передусім
    Рідну школу №7,
    Де вчимося залюбки
    В наші Юнії роки.

    Спішимо усі щоранку
    В нашу школу на Радванку,
    Щоб знання здобути тут,
    У життя знайти маршрут.

    Не забудемо ніколи
    Альма-матер – сьому школу,
    Наших мудрих вчителів,
    Що були нам за батьків. У своїй шкільній порі
    Сіли ми за букварі
    Кожна парта, кожен клас
    Дорогими є для нас!

    Україна! Рідна мати!
    Нам любить тебе, кохати.
    Ти в майбутнє з кожним днем
    В славнім місті над Ужем!



    2_3.jpg
    3_3.jpg
    4_2.jpg
    5_1.jpg
    6.jpg
    8.jpg
    9.jpg
    10.jpg
    11.jpg
    12.jpg
    13.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору