ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Затримано екс-начальника міліції закарпатського Мукачева

    25 апреля 2024 четверг
    60 переглядів

    Затриманий колишній начальник Мукачівського міського відділку міліції полковник Валерій Дерновий. Про це ForUm‘y повідомив адвокат затриманого Василь Демчик.

    Адвокат розповів, що кримінальна справа щодо Дернового порушена в рамках справи, яка розслідується за фактом викрадення виборчих документів під час виборів міського голови Мукачевого (ст.158 «неправомірне використовування виборчих бюлетенів, фальсифікація виборчих документів або неправильний підрахунок голосів або неправильне оголошення результатів виборів»).

    Дерновому інкримінується організація викрадення бюлетенів. Адвокат вважає, що порушення кримінальної справи і затримання полковника міліції мають замовний характер, оскільки, за його словами, «багато що в цій справі не витримує ніякої критики з погляду закону».

    Аргументуючи свою заяву, Демчик, зокрема, наголосив, що в ухвалі про порушення кримінальної справи проти Дернового, яке ухвалювала Генпрокуратура, не вказані підстави для його затримання. «Там вказано, що працівники міськвиконкому, фальсифікували документи і що до цього притягувався Дерновий, який тоді працював начальником міськвідділку міліції. Нібито це він організував викрадення. Але ж злочин не розкрито, виконавців немає, а організатор, виходить, є?», - сказав адвокат, додавши, що «тут немає ні логіки, ні аргументування».

    За словами Демчика, на його прохання все ж таки вказати підстави для затримання, як того вимагає закон, слідчий відповів, що це випливає з матеріалів справи, нібито «є свідки, є заява». «Проте ознайомитися з цією заявою я чомусь не можу. Я вже не говорю про сам факт існування свідка «таємно підготовленого злочину», - зазначив Демчик.

    «Судячи з усього, слідству вкрай необхідно, щоб Дерновий на когось дав свідчення. Ради цього пішли на явне порушення закону», - підсумував адвокат.

    Сьогодні в Мукачевому відбудеться суд, на якому буде вибраний запобіжний захід для Валерія Дернового.

    Полковник міліції Дерновий раніше працював начальником УБОзу Черкаської області, начальником УБОЗу Вінницької області.

    Генпрокуратура України розслідує кримінальну справу за фактом фальсифікації виборчої документації на виборах міського голови Мукачевого. Вибори відбулися 18 квітня 2004 року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Давно треба було це зробити.