ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Погорєлов про сьогодення і перспективи Ужгорода

    16 квітня 2024 вівторок
    80 переглядів
    Думки мера в День народження Ужгорода

    "Хочемо, аби наші гості відчули себе у Європі"

    ...Свій день народження кожна людина святкує щороку, і так само з містом – ми, підбиваючи певні підсумки й визначаючи плани на майбутнє, відзначаємо його річницю. Відзначаємо, знаючи, наскільки давнім є наше місто – перші поселення в ньому сягають часів, давніших за тисячу років... Відзначаємо, знаючи, що перед Другою світовою війною в місті проживало близько 20 тисяч населення, а нині Ужгород - уже понад 120-тисячне місто. Це – серйозна динаміка для європейського міста, і хочу наголосити, що все, що було зроблене в Ужгороді до сих пір, залишилося в місті – і позитивне, і негативне... Нині до чергової річниці міста підходимо з певними проблемами: проблемами у теплопостачанні - триває системне реформування цієї галузі; проблемами з надходженнями до бюджету, адже живемо в умовах фінансової кризи, яка зачепила і наше місто... Ці проблеми важким тягарем лежать на наших плечах. Утім, ми святкуватимемо День Ужгорода. Визначили ряд заходів і триває серйозне прибирання центральної частини міста – відчищаємо, причепурюємо... Робимо все для того, аби й ужгородці, і гості, яких запрошуємо на День міста, добре почувалися й поїхали звідси з позитивом. Дуже хочемо, аби делегації міст-побратимів, погостювавши у нас, відчули себе у Європі – не лише щодо історії міста чи його архітектури, але й щодо людських взаємин.

    "Відчуття щастя - від того, що ми є спільною, дружньою громадою"

    ...Головні дійства свята традиційно почнуться в замку, де відбудеться прийом, пройде святкова хода, яка залучить міську еліту й творчі колективи, буде міське віче, увечері – концерт, зустріч міської еліти та гостей, у неділю в Горянській ротонді - святкова літургія, а протягом усіх вихідних триватимуть і ярмарок народних ремесел, і кулінарний фестиваль – ми хочемо, аби все місто відчувало святковий настрій... Я вважаю, що депутатський корпус вчинив правильно, перенісши святкування дня Ужгорода на два тижні раніше, й дуже сподіваюся, що нас привітає і погода. Як все відбудеться – ми побачимо. Але я всім бажаю доброго настрою і відчуття щастя - від того, що ми є спільною, дружньою громадою міста в центрі Європи, міста стародавнього і водночас – дуже молодого! Адже Ужгород –місто з минулим і місто з майбутнім!

    "Місто, відкрите світові, місто толерантності і дружби – це моя мрія"

    ...Так сталося, що мої мрії пов'язані лише з цим містом, тільки з Ужгородом. Тут я народився, тут живе моя родина, вся сім'я – від моєї мами і до моїх онуків. Мрії... Хотілося б бачити Ужгород більш європейським. Чистим, доглянутим. Толерантним. Містом майбутнього. Містом, з яким міг би пов'язати своє життя кожен – кожен мешканець Землі, і щоби почувався тут як вдома. Саме таке "послання" ми поширюємо у світі... Ми відроджуємо і налагоджуємо співпрацю з різними містами в різних країнах. І отаке місто – місто, відкрите світові, місто толерантності і дружби – це моя мрія.

    "Цьогоріч ми заклали "перші камені" у важливих справах на перспективу"

    ...До цієї дати ми підходимо не лише з підсумком щодо того, що вдалося здійснити, а що наразі ні, але й й з думкою про майбутнє. Саме за останній час, останні кілька місяців, ми заклали "перші камені" у важливих справах на перспективу. Мене часто питають про речі, які пов'язані з моєю першою каденцією, і для мене це передовсім будівництво залізничного вокзалу й Боздошський міст, і мені приємно, що це вдалося. А в цьому часі і в нинішній свої іпостасі як мера я хотів би виправити певні помилки попередників і здійснити дуже прагматичні наміри щодо реальних справ: відведення нового місця для кладовища, завершення об'їзної дороги, і – побудова нової школи. Адже життя йде вперед, діти ростуть і повинні мати нові, сучасні школи, світлі класи, просторі спортзали, врешті – басейни... Мені хотілося б розширити транспортний міст, адже нам треба відповідати на запити міста, котре росте і розвивається, і яке нині не пристосоване до такої кількості автомобілів. Також і побудова аквапарку, того, про який говорила попередня влада, і намагалася це зробити... Дитячі майданчики. Береги нашої річки хочемо бачити чистими, прибраними, і все для цього робимо. І - дороги, звісно, дороги...

    "Тільки разом ми зробимо наше місто чистішим, комфортнішим, взагалі – кращим"

    ...Я не приховую, що мені непросто. Але, щоденно вирішуючи складні справи, я не припиняю думати про перспективи свого міста. Зараз ми робимо все можливе, аби Ужгород став більш доглянутим, опікуємося, його, так би мовити, побутом, і повірте, проблем дуже багато: це і дороги, і мережі, і благоустрій, і звісно, підготовка до опалювального сезону. Хотілося б, аби й ужгородці не ставилися байдуже до свого міста, прагнемо налагодити співробітництво з городянами, адже лише разом ми зробимо наше місто чистішим, комфортнішим, взагалі – кращим. Сьогодні наші служби багато сподівань покладають на співпрацю з мешканцями – щодо прибирання прилеглих до осель чи офісів територій, фарбування парканів, укладання угод на вивіз сміття тощо. На це йде чимало зусиль, адже, на жаль, зараз ми змушені долати зневіру і байдужість. Водночас, вирішуючи щоденні проблеми міста, ми прагнемо думати і про перспективу. Зараз повертаємо велику увагу архітектурі, і я вдячний громадськості, котра "підштовхує" нас в цьому питанні, адже справді ми всі маємо розуміти, що наше місто – це дійсно скарб, який треба берегти. Працюємо над міжнародними грантами, зокрема, для відродження однієї з найбільш презентативних споруд – Винного льоху, або ж Богольвару - в самому серці міста. Ми думаємо про розвиток Ужгорода передовсім як туристично-рекреаційного центру. Прагнемо відновити його парки і сквери. І знаємо, що наше місто має унікальні джерела мінеральної і термальної води, в яких велика перспектива. Вже відкрили оновлений бювет з мінеральною водою і відродили три фонтани... Наступного року розпочнемо заміну комунікацій у центрі міста, і, сподіваюся, знайдемо можливість для реконструкцій в історичному центрі. Водночас оголошується конкурс на розробку логотипу міста – символу, котрий ліг би в основу просування Ужгорода, передовсім, як туристично привабливого міста, яке має неповторний характер...

    Нам потрібно зберігати віру в наш Ужгород, надію на його краще майбутнє і, безперечно, любов. А ще нам необхідні чимало сил, удача, і - Боже благословення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Чого ти приіхав ? Срати . Пішов у любий готель або магазин , тобі дозволять посисяти може і посрати.Америка!!!!

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Спасибо за гостеприимство ! Хам , сколько доброжелательности !
    Откуда только столько злости ? Сразу видно тот кто писал обозленный неудачник по жизни !
    А еще пытаетесь с Ужгорода сделать туристический рай , с таким отношение к туристам вам его не видеть никогда !

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Чого ти приіхав ? Срати . Пішов у любий готель або магазин , тобі дозволять посисяти може і посрати.Америка!!!!

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Что бы туристы себя чувствовали как в Европе , нужно что бы в городе было убрано и были туалеты , извините нужду справить негде в Вашем городе !