ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Єврокар» розпочинає нову еру автомобілебудування на Закарпатті (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    На заводі Єврокар зустрілись автомобілебудівельники України, Словакії, Угорщини

    28 вересня виробничі потужності ПрАТ «Єврокар» оглянула делегація представників близько 50 міжнародних корпорацій та компаній, що виробляють автомобілі і комплектуючі до них зі Словаччини, Угорщини і України.


    Це перший пул потенційних інвесторів, які вивчають можливість розміщення своїх виробництв в рамках індустріального парку «Соломоново».

    Член ради директорів компанії «Атолл Холдинг», генеральний директор ТОВ «Сезпарксервіс» Володимир Панов прокоментував журналістам: «Завод «Єврокар» був, є і буде лідером інвестиційних процесів Закарпаття. На завершальному етапі реалізація проекту створення виробництва авто за повним циклом і вже підготовлено до реалізації наступний масштабний проект групи компаній «Атолл Холдинг» з локалізації виробництва автокомплектуючих. Йдеться про індустріальний парк «Соломоново». Це ціла нова ера у розвитку української автомобільної галузі. В Україні є політична воля розвивати цю галузь економіки, оскільки вона здатна забезпечити стрімкий ріст ВВП країни, розглядати її як пріоритетну. У цьому маємо підтримку Президента України, яку він засвідчив під час нещодавнього візиту на завод «Єврокар».
    Штефан Худоба, директор Словацького автомобільного кластеру зауважив: «Разом з угорськими колегами ми маємо намір спільно розвивати автомобільну промисловість в Україні, зокрема на Закарпатті. Завод «Єврокар» пропонує хороші можливості для співпраці у майбутньому. Це добра нагода для ефективних спільних рішень, тож ми готові підтримати українських партнерів, а особливо у тому регіоні, де чимало людей розмовляють словацькою і українською мовами».
    Генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Олексій Ягічев зазначив, що за нинішнім візитом – майбутні домовленості, угоди, співпраця у рамках масштабного індустріального парку. «Візит іноземних фахівців зумовлений значним інтересом до «Єврокару» з Європи. Ми демонстрували колегам свої досягнення, роботу цехів (до кінця року освоїмо і фарбування кузовів у спеціальному новозбудованому цеху). Маємо намір локалізувати на Закарпатті виробництво і комплектуючих до авто», - каже О. Ягічев, - наявні цехи, мережа дилерських центрів, обсяги виробництва можна вважати досягненням, але ми розглядаємо це лише як початок».
    В ході зустрічі також презентовано проект індустріального парку, що планується розмістити на 41 га землі поблизу заводу «Єврокар». «Існує окремий пласт потенційних інвестицій, які можемо залучити до України. Ставка – на транснаціональні компанії, а їхній прихід в область – це нові робочі місця, податки, соціальна складова. Виробництво і експорт є майбутнім економічно розвиненої України», - зауважив В. Панов.
    На зустрічі 28 вересня побували представники таких компаній зі світовим іменем, як Automotive Group SK, Comax TT, Matador Industries та інших брендів, члени автомобільних кластерів Угорщини і Словаччини.



    2.JPG


    32.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору