ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Умови життя домогосподарств у всіх районах Закарпаття

    19 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    Дослідження життєвого рівня населення проводиться органами статистики шляхом вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у всіх районах Закарпатської області.


    За його даними в області налічується 356,3 тис. домогосподарств. Частка домогосподарств з дітьми віком до 18 років складає 53,8% загальної кількості при 37,8% в середньому по країні.
    Серед домогосподарств області з дітьми 54,5% з них має у своєму складі одну дитину, п’ять домогосподарств з тринадцяти – двох, а 6,8% – три дитини і більше.
    Умови та рівень життя домогосподарств у значній мірі залежать від кількості дорослих осіб у їх складі. Більше половини домогосподарств з дітьми мають у своєму складі дві дорослі особи, 44,8% – три дорослі особи і більше. До складу 2,0% домогосподарств з дітьми входить лише одна доросла особа. При цьому 48,4% таких домогосподарств виховує дві дитини і більше.
    Середньомісячні сукупні ресурси одного господарства області з дітьми порівняно з попереднім роком збільшилися на 14,7% та становили в середньому на одного члена 984,43 грн.
    Основним джерелом надходжень сукупних ресурсів домогосподарств з дітьми є оплата праці. Питома вага цієї статті доходів у сукупних ресурсах становила третину. Доходи від самозайнятості становили 18,6%, пенсії, стипендії та соціальні допомоги – 18,5%, надходження від особистого підсобного господарства – сьому частину сукупних ресурсів.
    Середньомісячні сукупні витрати домогосподарств області з дітьми порівняно з попереднім роком збільшилися на 8,1% та склали в середньому на одного члена в місяць 901,96 грн.
    Домогосподарства області з дітьми направляли на харчування 57,7% сукупних витрат. В середньому за добу вартість харчування однієї особи області становила 18,86 грн. при 20,82 грн. в середньому по країні. Якщо в домогосподарствах області з дітьми вартість харчування однієї особи за добу становила 17,09 грн., то у домогосподарствах з однією дитиною – 17,41 грн., з двома – 17,20 грн., а з трьома і більше – 14,98 грн.
    На купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг домо¬господарства з дітьми щомісячно витрачали 31,0% сукупних витрат. У їх структурі 9,2% займали витрати на купівлю одягу та взуття, 6,7% – витрати на оплату житла, води, електроенергії, газу та інших видів палива.
    На інші види товарів та послуг (відпочинок і культуру, освіту, охорону здоров’я, зв’язок, побутову техніку, поточне обслуговування житла, транспорт) домогосподарство області з дітьми витрачало від 1,2% до 3,1% сукупних витрат.



    тел 3-71-39 Ганна Лучківська
    начальник відділу обстежень умов
    життя домогосподарств ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору