ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До уваги платників ПДВ на Закарпатті!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    63 переглядів

    Із 1 січня 2012 року підлягатимуть обов’язковій реєстрації податкові накладні із сумою понад 10 тис. грн. ПДВ у накладній, а податкові накладні, виписані на операції з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, підлягатимуть обов’язковій реєстрації незалежно від суми ПДВ в одній податковій накладній.


    Нагадаємо, що Податковим кодексом України запроваджено обов’язкову реєстрацію податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Реєстр). Так, із 1 січня 2011 року підлягали обов’язковій реєстрації податкові накладні із сумою понад 1 млн. грн. ПДВ в одній накладній; із 1 квітня 2011 року – із сумою понад 500 тис. грн. ПДВ у накладній; із 1 липня 2011 року - із сумою понад 100 тис. грн. ПДВ у накладній.
    При цьому, реєстрація податкової накладної в Реєстрі здійснюється шляхом її подання лише в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку Державній податковій службі з використанням електронного цифрового підпису.
    Відсутність факту реєстрації продавцем податкової накладної у Єдиному реєстрі не дає права покупцю включити суму ПДВ за такою податковою накладною до податкового кредиту.
    З метою уникнення непередбачуваних обставин з 1 січня 2012 року та для напрацювання навиків Державна податкова адміністрація у Закарпатській області звертається до платників податку на додану вартість з проханням розпочати реєстрацію податкових накладних із сумою понад 10 тис. грн. ПДВ у Єдиному реєстрі податкових накладних вже у грудні 2011 року.



    ДПА у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору