ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

М.Погребинський: "Різак – дуже ефективний менеджер, за колишньої влади він працював на совість"

    28 марта 2024 четверг
    66 переглядів

    Розмова з Михайлом Погребинським, керівником Київського центру політичних досліджень і конфліктології – Леонід Кравчук, лідер “есдеків” у парламенті заявив, що справа Різака є помстою. Якщо так, отже є за що мстити?..



    – Наскільки мені відомо, пан Різак – дуже ефективний менеджер, за колишньої влади він працював на совість. Яка влада була – так Різак і працював, й за це йому мстять. Не наводитиму прикладів, думаю, моя думка зрозуміла. Коли з’явилася можливість відплатити ефективному менеджерові старої влади, знаходять приводи дати зрозуміти, що його час вичерпано. В цьому розумінні йдеться про помсту.



    – Очевидно, що помста насамперед стосується ефективного менеджерства під час виборів у Мукачевому?



    – На Закарпатті під час попередніх виборів газети, зокрема “Дзеркало тижня”, яка не була провладною, докладно описували, як команда Петьовки фальсифікувала вибори. Чому ж тоді з одного питаєте, а з іншого ні. Моральний осуд потрібно дати всім фальсифікаторам, слід підвести риску, в цьому я погоджуюся з Ющенком. І ті були неправі, і ті. А відтепер будь-яке порушення закону каратимуть жорстко.



    – Чому мовчить Віктор Медведчук і наскільки можливим є ефективний захист однопартійця членами СДПУ(о)?



    – Дуже активно діють заступники Медведчука. Мені особисто здалося неймовірним переконати близько

    270 депутатів, щоб вони проголосували за звернення до генпрокурора. Роблять усе, що можуть для захисту. Чому такий рейтинг низький у опозиції, а тому, що наразі суспільство не бачить турботи про себе з її боку.



    – Як ви вважаєте, чи може справа Різака покращити або погіршити рейтинг СДПУ (о)?



    – Не думаю, що це може щось змінити. Якщо брати Закарпаття, то там є певні люди, які довіряють соціал-демократам. Звичайно, їх нині менше, ніж раніше. Є люди, які люблять владу як таку, і їх автоматично додавали, коли нинішня опозиція була владою. Погіршити імідж неможливо, адже йде захист однопартійця, проте й збільшити підтримку навряд чи зможуть. Останнє забезпечують публічна робота й альтернативи рішенням влади. Наразі не вистачає на це ні часу, ні ресурсів, оскільки відбувається захист від репресій. Ми добре розуміємо, що нові представники влади часто не відрізняються від старих.



    – Власне, голосування за звернення до Піскуна є важливим психологічним досягненням опозиції. Але чи стане це передумовою об’єднання опозиційних сил?



    – Я не є прибічником ідеї об’єднання опозиції. Якщо ми вирішили йти шляхом розвитку європейської політичної системи, то бажано орієнтуватися на якісь ідеологічні засади в політичній діяльності. Не може партія поміркованих лібералів Медведчука бути в одному блоці з Вітренко. Щодо Регіонів України, то з ними також не все зрозуміло. Вони утримують свій рейтинг завдяки підтримці Януковича. Основні ціннісні орієнтири цієї політичної сили абсолютно незрозумілі. Доки Янукович її очолюватиме – вона залишиться такою. Очевидно союзників він шукатиме вже в парламенті.



    Львывська газета

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору