ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Короткометражка "Гості" визнана найкращою на кінофестивалі в Ужгороді

    24 квітня 2024 середа
    56 переглядів

    В Ужгороді визначили переможців конкурсу короткометражних фільмів про мігрантів. Переможцем конкурсу короткометражних фільмів «Міграція – спроба втечі чи право на краще життя?» стала киянка Єлізавета Олійник з відео-роботою «Гості».


    Нагороди також отримали киянин Дмитро Бондарчук за оригінальне творче рішення у відео-роботі «Про інопланетянина» та ужгородська команда – В’ячеслав Єгоров, Борис Шатров , Євген Колєснік – за кінематографічність та професіоналізм у відео-роботі «Людина людині». Також членами журі була відзначена робота ужгородця Антона Готліба «Блукач».

    Конкурс проводила благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» (БО «КМДЗ») спільно з Кіномайстернею Cinemahall Ужгород та за підтримки Фонду Stiftung Do (Німеччина).

    За умовами конкурсу, усім бажаючим (як професіоналам, так і аматорам) була надана можливість зняти відео-роботу хронометражем до 15 хвилин на задану тематику (міграція, расизм, толерантність). Усього на конкурс було подано 10 відео-робіт з міст Ужгород, Київ, Кременчук та Вреден (Німеччина), переважну більшість учасників складали аматори. Переможців визначало журі, сформоване з представників і партнерів БО «КМДЗ» та експертів у сфері кінематографу: фотографа Олександра Глядєлова, режисера-оператора Івана Сауткіна, фотографа та кінокритика Георгія Жука та директора БО «КМДЗ» Наталії Кабацій.

    Усі фільми було показано на Фестивалі короткометражних фільмів, що відбувся 27 січня у приміщенні Закарпатського обласного театру ляльок. На заході були присутні велика кількості глядачів, з яких більшість – молодь, що засвідчило не тільки відкритість ужгородців до головної тематики заходу, але й цікавість до подібних творчих ініціатив у суспільстві.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору