ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В ужгородському ліцеї відзначали Міжнародний день рідної мови (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    76 переглядів
    Школяри ужгородського ліцею проявили свої таланти і ерудицію

    Міжнародний день рідної мови став доброю нагодою для шкільної громади ліцею «Лідер» - ЗОШ №20 проявити свої таланти, ерудицію та вкотре подивуватися красі й довершеності Божого дару – рідній мові.


    Особливо хвилювалися семикласники, адже їм вперше доручили виступити перед молодшими школярами з розповіддю про історію виникнення та традиції святкування у світі Дня рідної мови.
    Пізнавальною стала книжкова виставка, організована вчителем української мови Белей Оксаною. Її відвідувачі могли погортати цінні раритети – словник української мови Бориса Грінченка, надрукований у 1958 році фотомеханічним способом з видання 1907-1909 років, україномовну читанку для молодших школярів часів Чехословаччини, лондонське видання 1962 року Біблії, перекладеної у 30-40-их роках минулого століття видатним мовознавцем і богословом Іваном Огієнком.
    Старшокласники підійшли до справи по-своєму: вивісили у фойє плакат «Моя рідна мова – це…», на якому учні, вчителі, батьки та гості школи залишили свої записи. Ніхто не пропустив нагоди поділитися своїми думкам, через це перед плакатом на кожній перерві вишиковувались черги.
    Не оминули і радісної новини про нагородження Шевченківською премією поета Петра Мідянки за збірку «Луйтра в небо». З цієї нагоди ліцеїсти – поціновувачі українського року влаштували прослуховування запису пісні на слова геніального земляка «Сервус, пане Воргол» у виконанні гурту «Плач Єремії». Лексика цього твору спонукала навіть вправних знавців української мови побігти до бібліотеки і заглянути в тлумачний словник.
    Головне, що приніс цей день дітям – це формування самонстанови любити, цінувати і берегти рідну мову.



    Прес-служба
    шкільного парламенту



    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
    5.JPG
    6.JPG
    7.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору