ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Закарпатської обласної ради Іван Балога прозвітув перед депутатами

    19 квітня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Голова облради Іван Балога

    На черговій сесії обласної ради Іван Балога прозвітувався про діяльність на посаді за період роботи ради VI скликання. Голова Закарпатської обласної ради у своєму виступі акцентував увагу на основних аспектах спільної депутатської роботи.

    «Насамперед, треба зазначити, що обласна рада шостого скликання продовжує позитивні традиції попередніх скликань. Пріоритетами є розвиток медицини, освіти, зокрема дошкільної, культури, науки, туризму, спорту.

    До обласної ради цієї каденції обрано 108 депутатів за змішаною системою, які представляють 7 політичних партій. Це високопрофесійні, авторитетні люди, які мають великий досвід депутатської, громадської та суспільно-політичної діяльності, добре розуміються на економічних, соціально-культурних і духовних проблемах області.

    Головним завданням для себе депутати визначили забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку області, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів.

    Депутатський корпус завжди підтримує обґрунтовані пропозиції, які вносяться виконавчою владою. Спільність бачення цих питань радою і адміністрацією дає унікальну можливість зблизити позиції державної виконавчої влади та органів самоврядування, допомагає разом працювати в інтересах територіальних громад.

    З початку скликання обласною радою проведено 8 сесій, три з яких складались із двох пленарних засідань. Сесіями розглянуто понад чотириста питань та затверджено 54 галузеві програми.

    З початку діяльності обласної ради депутатським корпусом прийнято 26 звернень до вищих центральних органів державної влади, що стосуються важливих питань життєзабезпечення регіону.

    Так, в результаті неодноразових звернень депутатів обласної ради, керівництва області до Кабінету Міністрів України, профільних міністерств та відомств нарешті зрушилась ситуація навколо Солотвинського солерудника. Зокрема розроблено і вже реалізується комплекс заходів щодо розв'язання екологічних, соціальних та виробничих проблем як солерудника, так і селища Солотвино.

    Відновлено дію державної Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса у Закарпатській області на період 2006 – 2015 років, що є складовою частиною загальних інфраструктурних проектів, реалізація яких узгоджена всіма країнами басейну річки Тиса і тісно пов’язана з інженерно-технічними рішеннями країн у цій сфері.

    З ініціативи депутата обласної ради, міністра МНС України Віктора Івановича Балоги, за активної підтримки обласної ради скасована постанова Верховної Ради України про відміну переходу на зимовий час, яка була науково необґрунтованою і неприйнятною для жителів переважної частини території України.

    Керівництво обласної ради постійно вживає заходів щодо мобілізації коштів для соціально-економічного розвитку області за рахунок розширення зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, залучення коштів міжнародних фінансових організацій та благодійних фондів.

    Зокрема підписано Угоду про співпрацю між Закарпатською обласною радою, обласною державною адміністрацією та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України, предметом якої стала співпраця з питань поліпшення інвестиційного клімату, залучення інвестицій, підготовки і реалізації на території нашого краю національних та пріоритетних регіональних проектів.

    І далі розширюються міжрегіональні та міждержавні зв’язки Закарпаття.Закарпатська обласна рада є активним учасником Всеукраїнської асоціації обласних та районних рад, а також Міжрегіональної асоціації «Карпатський Єврорегіон». Керівництво області та депутати обласної ради входять до складу української делегації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Наразі за нашої активної участі триває робота з підготовки Державної програми сталого розвитку Українських Карпат.

    За сприяння представників депутатського корпусу обласної ради наша область вже встановила партнерські зв’язки з 11 регіонами країн Європейського Союзу. І як приклад ефективності таких зв’язків назвав би співпрацю із краєм Височіна Чеської Республіки.

    Така послідовна робота по розвитку міжрегіонального та транскордонного співробітництва, залученню вітчизняних та іноземних інвестицій в економічну та соціальну сфери, без сумніву, сприяє як економічному, так і соціальному розвитку області.

    Окремо хотів би зупинитись на роботі постійних комісій та президії обласної ради.Упродовж скликання розглядалися питання економічного розвитку області, бюджетні, соціального захисту населення, суспільно-політичної ситуації в області та інші.

    Протягом звітного періоду ефективно діяла Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради. Свідченням цьому є порушені на її засіданнях проблемні питання щодо перспектив водозабезпечення і водовідведення в сільських населених пунктах області; поводження із твердими побутовими відходами у Закарпатській області, стан та утримання автомобільних доріг на території області; розвитку дошкільної освіти тощо. За результатами їх розгляду органами виконавчої влади та місцевого самоврядування вживаються необхідні заходи щодо їх реалізації.

    І в цьому контексті хочу наголосити на співпраці обласної ради із сільськими, селищними, міськими головами, головами районних рад та райдержадміністрацій.

    Посилився зв’язок депутатів із виборцями. Збільшилася кількість депутатських запитів, з якими вони звертаються від імені своїх виборців. Як і попередніми роками, актуальною залишається робота керівництва обласної ради та депутатського корпусу зі зверненнями громадян. Тільки за 2011 рік до обласної ради надійшло понад 2 тисячі звернень громадян, у яких із заявами, скаргами та пропозиціями звернулося понад 6 тисяч осіб. За цей період вирішено понад 300 нагальних потреб мешканців нашої області, надано матеріальної допомоги на суму 807 тисяч 650 гривень.

    У своєму звіті я висловив лише окремі питання діяльності обласної ради та її виконавчого апарату, спрямовані на збереження сприятливої соціально-економічної ситуації та громадської злагоди в регіоні, зміцнення виконавської дисципліни самоврядних органів, утвердження громадянської свідомості, співпраці обласної ради з обласною державною адміністрацією, всіма суб’єктами, які беруть участь у розбудові краю. Ми намагалися працювати конкретно, відкрито і гласно.

    Зроблене спільно з вами лише початок, основа для подальшої напруженої роботи депутатів усіх рівнів. Першочерговими завданнями депутатського корпусу обласної ради вбачаю:

    – забезпечення ефективності, енерго- та ресурсозбереження у сфері господарювання;

    – створення умов для розвитку підприємництва і на цій основі збільшення надходжень до бюджетів усі рівнів;

    – розвиток ділової прикордонної інфраструктури та співпраці між місцевими і регіональними громадами країн-сусідів;

    – забезпечення доступу та високоякісної освіти та дошкільного виховання;

    – забезпечення соціальної підтримки вразливих верств населення;

    – покращення якості навколишнього середовища та забезпечення екологічної безпеки.

    На закінчення звіту хочу подякувати всім депутатам обласної ради, керівництву обласної державної адміністрації за ділову співпрацю і взаєморозуміння у вирішенні актуальних проблем регіону.

    Вдячний також працівникам засобів масової інформації, які постійно висвітлювали роботу обласної ради і вдячний їм також і за критичні матеріали.

    Але найбільше хотів би подякувати громаді області, яка з розумінням ставиться до наших проблем, підтримує всі наші добрі починання, допомагає в роботі владним структурам задля досягнення єдиної мети.

    Сподіваюсь, що всі ми і надалі будемо спільно працювати на благо громади Закарпаття, вирішувати найважливіші питання соціально-економічного розвитку області», - відзначив Іван Балога.

    Звіт голови обласної ради про проведену роботу депутати взяли до відома. Також керівнику ради з урахуванням висловлених депутатами

    зауважень і пропозицій рекомендовано посилити контроль за реалізацією рішень ради, вжити заходів щодо підвищення ефективності роботи постійних комісій, виконавчого апарату, поширення досвіду роботи органів місцевого самоврядування області. Рішення підтримали 98 депутатів.

    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Не смішіть чесний народ Закарпаття своїми страшними досягненнями. Хоча папір як завжди витримає все!

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    А шо янукович мландший забрал у него барву?