ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбувся обласний фестиваль юних пожежників

    28 марта 2024 четверг
    52 переглядів

    Уже в одинадцятий раз фестиваль Дружин юних пожежників імені Василя Давиденка зіюрав школярів з усіх куточків Закарпатської області. Цього разу їх знову об’єднав ужгородський “Палац дітей та юнацтва”. До обласного центру з’їхалося 15 команд-переможиць районних та міських етапів фестивалю.
    Організатори фестивалю – управління МНС України в Закарпатській області, управління освіти й науки облдержадміністрації та ЗОО Добровільне пожежне товариство України – переконані, що такі заходи сприяють формуванню в учнів навичок обережного поводження з вогнем, свідомого відношення до дотримання правил пожежної безпеки; вихованню у дітей почуття відповідальності за збереження від вогню національного багатства та навколишнього природнього середовища, вчать дітей вмінню вести себе у разі виникнення пожежі та інших екстремальних ситуацій тощо.

    Після урочистого відкриття суперники почали показувати своє знання, навички, артистичне вміння змагаючись у двох конкурсах. Невипадково на сцені діти “викладалися на всі сто”, адже команда-переможець отримає путівку на відпочинок до Чорного моря, де представлятиме область у завершальному республіканському етапі фестивалю "Дружин юних пожежників".

    Почали зі “Знавців пожежної справи”, який проводився в три етапи у формі розминки та мав на меті визначити найбільш обізнану, кмітливу і дотепну в пожежній справі команду. За результатами жеребкування команди розподілялися по три команди та ставили одна одній завчасно підготовлені цікаві запитання. У фінальному турі зав’язалася боротьба між командами Великоберезнянського, Виноградівського та Тячівського районів. Проте учні Великоберезнянської санаторної загальноосвітньої школи-інтернат для суперників на перемогу не залишили жодного шансу.

    Як повідомили “UA-Reporter.com”, цікава боротьба за перше місце розгорнулася й у конкурсі “Дружин юних пожежних”. У фаворити вирвалася трійка: команда Іршавського району, яку представляли учні Ільницької школи; Тячівського району (ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів) та все ті ж великоберезнянці. Найголовніша боротьба розгорнулася між тячівцями і великоберезнянцями. Але саме літературно-музична композиція дівчат і хлопців з Великоберезнянської школи-інтернату найбільше вразила глядачів і журі своїм гумором, дотепністю і динамічністю. Це і дозволило їм “обскакати” своїх суперників, залишивши їм друге місце.

    Відрадно, що в залі не було переможців і переможених. Усіх поєднала дружба. А організатори фестивалю попіклувалися й про солідні подарунки й відзнаки, які отримали без виключення всі учасники.

    А в загальнокомандному заліку перемогу святкували все ті ж великоберезнянці. Їм тепер залишається лише готуватися до наступних всеукраїнських змагань, які будуть проходити в кінці серпня на початку вересня цього року в Криму.

    Сподіваємося, що гасло фестивалю "Скажімо наше дружнє "ні" усім пожежам на Землі", вони зможуть достойно презентувати і на загальнодержавному рівні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору