ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Немає для мужніх смерті – одвічно світять їхні зорі

    19 квітня 2024 п'ятниця
    29 переглядів
    В Ужгороді всі пам'ятають про подвиг міліціонера Миколи Боб’яка

    10 березня 1994 року від кулі злочинця загинув начальник карного розшуку Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області 34 –річний майор міліції Микола Миколайович Боб’як.


    Спогади про загиблого Миколу – мужнього, сміливого та молодого – завжди болем стискатимуть серця його рідних та назавжди залишаться в їх пам’яті.
    Того злощасного березневого вечора, майор міліції Боб’як М.М., саме збирався додому, де на нього чекала дружина та син, коли в чергову частину зателефонували про пограбунок на вулиці Ужанській, що в місті Ужгороді. Оскільки основна слідчо-оперативна група була на виїзді, то начальник карного розшуку вирішив їхати на місце злочину сам. Адже його правилом було – не відсиджуватися в кабінеті, а на найскладніші завдання йти самому.
    Приїхавши на вулицю Ужанську, Микола Миколайович разом із молодим оперативником, в темряві розгледіли дві постаті невідомих. Один з який тримав ніж біля горла іншого.
    - Міліція! Кинь зброю! – наказав майор. Для нападника, ці слова стали несподіванкою. Коли він озирнувшись, побачив міліціонерів, то кинувся навтьоки по залізничним коліям разом із жертвою. Майор міліції Боб’як зробив попереджувальний постріл у повітря. У відповідь, із темряви теж загриміли постріли. То стріляв другий грабіжник, який в той час переховувався за насипом.
    Миколу двічі поранили у ногу. Ще мить – і дві кулі вп’ялися майорові в шию та обличчя, злочинець стріляв підступно, у спину. Молодий оперативник, підхопивши тіло свого начальника, затиснув рукою рану на його шиї. Однак Микола Миколайович дорогою в лікарню помер від втрати крові, так і не дізнавшись, що убивць затримали.
    Є в нас така благородна традиція і ми залишаємося вірними їй. Щороку у день загибелі нашого побратима, керівництво міського управління та співробітники карного розшуку разом із дружиною загиблого Магдалиною Боб’як вшановують його пам’ять. На місці, де загинув майор міліції Боб’як Микола Миколайович, вони поклали вінок, запалили поминальну свічку та вшанували хвилиною мовчання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору