ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатье в термальном бассейне можно потерять сознание (ФОТО)

    19 апреля 2024 пятница
    117 переглядів
    Туристы едут оздоровиться в Берегово на термальные бассейны

    "Мы уже три года подряд каждую зиму в Берегово отдыхаем - говорит львовянка Марианна Коломойская, 56 лет. - Такие термальные источники есть в Украине, а люди по Венгриям, Турциям ездят. А тут дешево и главное - полезно: отдыхаешь, омолаживаешся".


    Закарпатский городок Берегово расположен в 5 километрах от границы с Венгрией. Население - около 20 тысяч человек. Треть населения говорит на венгерском языке и называет себя мадьярами. Все вывески в городе на украинском и венгерском языках. Выдающийся природный ресурс - термальные источники, на которых фактически построен город.

    В центре Берегово возле спортивной базы "Закарпатье" находится построенный еще в конце 60-х годов 50-метровый бассейн с термально-лечебной водой. Заполняется бассейн из гейзера полуторакилометровой глубины, кремниево-азот-углекисло-хлоридно-натриевыми водами высокой минерализации, они уничтожают большинство микробов. Вода грязно-коричневого цвета, мутная, в любое время года имеет температуру около + 50 ° С, но в бассейне охлаждается до +33° С. Из-за такой ​​специфики, в ней нельзя находиться более двух часов в сутки - так можно потерять сознание. Но в умеренных дозах такие купели полезны для людей с проблемами опорно-двигательной системы, заболеваниями кожи.

    Туристы круглый год приезжают оздоровиться в богатых натрием, кремниевой кислотой, фтором, и другими полезными минералами водой. Вход в бассейн стоит 30 гривен.

    Внутри комплекса ремонт проводился еще с советских времен. Шкафчики для одежды без замков, в душевых холодно и сыро, фенов для сушки волос нет. Однако, посетителей хватает. На выходных с девяти утра до обеда под комплексом образуются многометровые очереди.

    Снять жилье от 30 гривен за человека можно у местных жителей. На праздники цены поднимают вдвое. Можно посетить частный оздоровительный комплекс "Жаворонок". Вход в крытый термальный бассейн стоит там 50 гривен за час, есть соляная комната с солью из городка Солотвино.

    Ольга ШВЕД



    2_0.jpg
    3.jpg
    4_0.jpg
    44.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Едь кету гаром нидь – ВСІМ МАДЯРАМ СМИРТЬ!!!
    Кончена, паскудна і підарастична мадярська нація!!!!!
    Мадярота йобана!!!
    Най їх хворі мадярські пси єбуть!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не туда попался лечиться.у нас есть хорошая психиатрическая областная больница .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Така собі реклама свинарника.
    Могли б привести в нормальний стан, тоді б рекламували.
    Я один раз там був і більше в ту совдепію свинську без умов та сервісу ні ногою.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    не слушайте этот бред я сама там купалась водичка там зеленоватая все пиздежь незнаю зачем такое писать дейсмтвительн какая то лахудра со львова будет писать что где и как .. заткни ебальник и не распростроняй ложь тоже мне блять эксперт....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    не слушайте этот бред я сама там купалась водичка там зеленоватая все пиздежь незнаю зачем такое писать дейсмтвительн какая то лахудра со львова будет писать что где и как .. заткни ебальник и не распростроняй ложь тоже мне блять эксперт....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Hogy egy beteg BUGO vagy.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я КРАЩЕ ПОIДУ В ДЕБРЕЦЕН НIЖ В НАШ СВИНАРНИК!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Реальна джинсова хрень друкована за квиток в басейн с холерою!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вот мені цікаво для кого ось такі статті час від часу зявляються на цьому сайті ? наші люди прекрасно знають що, де, як і скільки коштуе. тепер жіночка зі Львова буде нам розказувати як там прекрасно і на багато дешевше ніж в мадярщині. ну це ж маразм ! я би в той берегівський осередок бубонної чуми та холери ні за які гроші б не пійшов !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    te beteg ember vagy

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ezzel a mondattal mit akart modani a doktor úr?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ХЗ ШО ТЫ БАЗАРИШЬ ! НА УКР. АНГ, СЛОВ ЯЗЫКЕ МИЛОСТИ ПРОСИМ ! МОГУДОГАДАТСЯ ИНТУИТИВНО, ЧТО Х БАЗАРИШЬ !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Твоя тупість ....
    подивись, скільки ти зробив, баране, помилок у своєму незрозумілому реченні. Тобі штось кажут поняття орфографія, синтаксис?! Добре, це було чисто риторичне питання. Ясно, що ти про це не маєш поняття. Тож що вже тоді казати про іноземні мови. Про угорську я не кажу, же она іноземна - тут вона дома. То ти тут чужий, кацапе.
    О, зроби послугу, прошу. Напиши дашто по-українськи, ци пак англицьки авадь хоть по-словацьки. Ужек ся тішу.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    тебе конкретно помилки в словонаписанні так роздратували чи те, що я правду про бассейн сказав ? Чужий де ? в Берегові ? в Закарпатті ? в Ужгороді ? На сайті ? продивись свое генеалогічне дерево, а потім завішся. свояку. іди тішся у бударь.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я не роздратований, бо просто ти пишеш нісенітницю, речення, які не несуть смислову наповненість. Проти чого ти протестуєш? Проти угорської? Якщо ти закарпатець по походженню, то від Волівця до Рахова тебе би не мала виводити з себе угорська мова, яка тут успішно функціонує понад 1000 років. 1000 років! Можеш осознати цей час? Угорська мова тут вже 1000 років!
    А ти вилізеш з тим, оби людина, яка написала комент угорською, тобто етнічно місцевою мовою, яка була непорівняно раніше тут, ніж будь хто з твоїх можливих предків, не вживала свою мову. Тим більше, якщо ти не можеш виразити свої думки ані на тій мові яка би могла бути тобі близькою. Стільки.
    Про басейн. Думаю, що поїздив по світі більше ніж ти, юний друже. Такої антисанітарії за такі страшні гроші як у Берегові годі пошукати. Знаєш, я плавав у тому басейні від дня його відкриття, маю з чим порівнювати. Останній ремонт там проводився у радянський період. До речі, ти, певно, і не знаєш, що в спорткомплексі довгі роки існував і стрілковий тир. Де ти тепер можеш постріляти у Берегові легально? Але назад про воду у басейні. Чи ти розумієш те, що у тій воді невіроємна кількість бактерій, які туди приносять люди хворі грибками та різними захворюваннями?
    Останніх 15 років я не відважуюсь входити там у воду. Так, я краще поїду у Словаччину у їх купелі чи в Угорщину. І не мусять то бути самі славітні купелі. Але порівняй ціни проти службам, які ти отримуєш. Єдина служба, яку ти отримуєш у берегівському басейні то те, що тобі продають за несуствітні гроші квиток вхідний. Все. Назви мені ще якусь додаткову вартість. Чемно чекаю твоєх відповіді. Можеш писати й по-англійськи.
    Чи має моя відповідь для тебе, друже, сенс?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Декілька раз прочитав те, що ти мені написав і чесно кажучи я трошки "в замешательстве", але давай по порядку. Де конкретно я написав нісенітницю і де ти не бачиш смислову ненаповненість ?! хоча питання риторичне. Де ти побачив протест проти угорської мови чи національності ? В даному випадку конкретно ти ведеш себе як ксенофоб називаючи мене "кацап" чи я просто тебе не зрозумів і ти лише порівнював мене з твариною вже не в перший раз ?! ... Так як я не розумію угорську мову то я попросив "людину" яка написала коментарій на моє повідомлення зробити це на українській, англійській чи словацькій мові ! А тепер, щодо басейну. То чи я дурний чи ти пяний бо не розумію обуреності з твого боку ! Ти ж абсолютно погоджуєшся зі мною в питанні, що до басейну так про що мова тоді йде ??? А щодо образ то в майбутньому, якщо ти позиціонуєш себе як дорослу, виховану, культурну та розумну людину то слідкуй за словами якими ти звертаєшся до співрозмовника бо вони невілюють всі ті ідеали які ти би хотів бачити в людях і в першу чергу в собі ! п.с. Я здоровий чого і вам бажаю !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читаючи цю культивовану відповідь ніби розмовляю з іншою людиною. Очевидно, що чи тут виникло недорозуміння з мого боку чи з обох сторін.
    Якщо це так, то вибачаюсь.
    По-правді кажучи, мене розсердила та річ, коли, певно, я якось не зрозумів, чи мені так здалось, що ти маєш якісь претензії до угорців. Ксенофоба у собі я вже не вбю, бо будучи людиною різних народностей, я чув на всі у собі "намішані крови" стільки несправедливого і негарного, що будь-яке почуття того, що знову до цього доходить, у мене викликає, можливо, перебільшену реакцію. Причому підкреслюю, що річ не ішла про мене, як особу, але прямо переносилась на різні народи. А з того вже потім вилетіло і то зле. Тож вибачаюсь за недорозуміння. Я чомусь з того не зовсім вдалого речення мав це почуття - неприязнь до угорців. Злість - не добрий радник.
    Щодо басейну, то тут я зовсім неправий, бо я вже потім "полетів" по тій неприємній лінії. І з вихолодшою головою перечитав твою точку зору прийшов до висновку, що говоримо однією мовою, лише різними виразами. Басейн, по-моєму, мав би бути закритий, зреконструйований і за гроші, які люди би могли собі дозволити, відркритий для відвідувачів. Мені здається, що у давні совіцькі часи треба було мати навіть довідку від шкірника, що не маєш якихось хворот, які би через воду могли перейти на інших.
    Бажаю гарної і спокійної ночі. На жаль, я ще мушу працювати.