ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті ліквідовано контрабандний канал з поставок відеоапаратури та мобільників

    20 апреля 2024 суббота
    63 переглядів

    У рамках діяльності міжвідомчої групи по реалізації програми "Контрабанді — стоп!" співробітники спецпідрозділу обласного управління СБУ, відділу по боротьбі із контрабандою Чопської митниці та Чопського прикордонного загону провели комплекс заходів, спрямованих на виявлення і припинення контрабандного ввезення в Україну високоліквідних товарів. В результаті спільних дій нейтралізовано незаконний канал поставки відеоапаратури та мобільних телефонів, який був організований мешканцями Закарпатської області.

    На угорсько-українському кордоні правоохоронці зупинили автомобіль "Мерседес", за кермом якого знаходився 35-річний ужгородець, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі УСБУ в Закарпатській області. У багажнику автівки було виявлено 72 відеокамери "Sоnу" та 570 мобільних телефонів на загальну суму, за попередніми підрахунками, 515 тис, грн. Жодного супровідного документу на товар не було представлено. Найбільш пікантним с той факт, що контрабандний вантаж був виявлений вже після проведення офіційного прикордонного та митного контролю посадовими особами КПП та митного посту "Тиса".

    Водночас був затриманий спільник водія "Мерседесу", який їхав слідом за товаришем на мікроавтобусі "Фольксваген", завантаженому аксесуарами до згаданих мобілок. Останній, враховуючи помітність великих габаритів тари для "мобільних аксесуарів", цілком закоиослухняпо сплатив за них мито, близько 8 тис. грн. Щоправда, ця сума мита па фоні загальної вартості електронних виробів - понад 0,5 млн. грп. - виглядає неадекватно.

    За даним фактом слідчим відділом УСБУ порушено кримінальну справу за ознаками ст. 201 КК України,

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору