ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

643-ю річницю першої згадки про селище відзначили в Буштині (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    31 переглядів
    В Буштині святкували 643-ю річницю першої згадки про селище

    З давніх-давен веде своє літочислення с. Буштино, що на Тячівщині. Днями його жителі відзначили 643-ю річницю першої згадки про селище. Програма цьогорічних святкувань була надзвичайно насиченою.


    Розпочалися урочистості з велелюдної літургії, після чого жителі й гості Буштина вшанували засновників селища біля пам"ятного знаку на їх честь та поклали квіти до обеліску Слави.
    Далі святкові заходи продовжилися на стадіоні "Тиса", на якому відбулися спортивні змагання. Основна концертна програма розпочалася з офіційних вітань від представників обласної та районної влади, депутатів різних рівнів. Зокрема, зі святом жителів селища привітав депутат Закарпатської обласної ради Степан Деркач. За його словами, свято стало ніби передачею естафети поколінь, підтвердженням безперервності розвитку територіальної громади, в якої попереду ще чимало подій і гарних свят.
    Є різні думки щодо легенд, які побутують в народі про історію виникнення Буштина. В одній з них говориться, що коли наші предки знайшли місце свого поселення і з берега урочища "Горб" оглядали місце свого майбутнього села, зараз урочище Долина, то вони побачили там цілу зграю бузьків, які бродили по густих травах, шукаючи здобич. Їм ця місцевість дуже сподобалася, і вони вирішили тут поселитись назавжди, а місцю свого першого поселення дали назву Бузькове село. Пізніше мадяри, до яких в той час належала територія Закарпаття, перейменували на Буштьогазо.
    Отримало Буштино і святкові подарунки від депутата облради Степана Деркача. Так, дитсадкам і школам було вручено кінотеатри та телевізори, парку – дитячий майданчик. Принагідно селищний голова Буштина звернувся з проханням про допомогу в очищенні русла. Степан Тиберійович сказав, що зробить все, що від нього залежить, аби допомогти у вирішенні цієї нагальної проблеми.
    Цього дня буштинцям бажали міцного здоров'я, рясного врожаю, процвітання, побільше пісень і лелек до осель. А привітання виступаючих перепліталися художніми номерами, вокально-хореографічними композиціями у виконанні солістів різних колективів творчої самодіяльності.
    Олександр ГРАБ



    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
    5.JPG
    6.jpg
    7.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости