ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На українсько-словацькому кордоні провели День Добросусідства

    19 квітня 2024 п'ятниця
    71 переглядів
    Закарпатці та словаки підписали на кордоні Програму спільних дій

    Сьогодні, 12 травня, на українсько-словацькому кордоні, на території пункту пропуску «Малий Березний – Убля», провели День Добросусідства.

    -AAA+Серед поважних гостей заходу від української сторони – голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, його заступники Володимир Приходько, Антон Громовий та Володимир Гоблик, заступник голови облради Андрій Сербайло, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Словацькій Республіці Олег Гаваші.

    Словацьку сторону представили – Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні Павол Гамжік, заступники керівників Кошіцького та Пряшівського самоврядних країв Еміл Дюровчик та Станіслав Кубанек. Про це ІА ZIK повідомили у прес-центрі Закарпатської ОДА.

    У рамках проведення заходу було підписано Програми спільних дій між Пряшівським самоврядним краєм та Закарпатською обласною державною адміністрацією на період з травня 2012 до травня 2013 року. На такий же термін підписали спільний виконавчий протокол між Кошіцьким самоврядним краєм та Закарпатською облдержадміністрацією. Угоди про транскордонне співробітництво уклали також між с. Забродь Великоберезнянського району Закарпаття та с. Уліч Пряшівського краю Словаччини та ще кількома населеними пунктами прикордонних регіонів. Також у рамках Дня Добросусідства очільник Закарпаття вручив лист дарування художньої літератури директорові школи імені Тараса Шевченка в м. Пряшів

    Олександр Ледида наголосив, що українсько-словацька співпраця й надалі буде спрямована на спрощення візового режиму, зміцнення економічних та культурних зв’язків: «Минулоріч ми відкрили в Ужгороді Центр словацької культури. Тепер, заручившись підтримкою керівників Пряшівського самоврядного краю, працюємо над облаштуванням Центру культури України в Словаччини. Також особливу увагу приділяємо транскордонному співробітництву та розвитку зв’язків між самоврядними територіями обох країн.

    Заступник голови Пряшівського самоврядного краю Станіслав Кубанек зауважив, що навряд ще якась країна має настільки тісні економічно-культурні зв’язки зі Словаччиною, як Україна. «Безумовно, у нас ще багато спільних планів. І підписані сьогодні угоди свідчать: робота над розбудовою як бізнесових, так і культурних, людських стосунків триватиме й надалі, -сказав Станіслав Кубанек.

    Опісля офіційної частини гості свята могли оглянути виставки-презентації районів Закарпаття, скуштувати традиційних закарпатських та словацьких страв та подивитися концерт художніх колективів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости