ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні в Ужгороді говорили про перспективи українсько-угорської співпраці

    28 марта 2024 четверг
    54 переглядів

    Прикордонні області двох сусідніх держав – Угорщини й України – мають давні і тісні зв’язки. В поглибленні цих взаємозв’язків зацікавлена і нова українська влада, й угорська сторона. Сьогодні в Ужгороді голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Балога мав зустріч із політичним держсекретарем адміністрації прем’єр-міністра Угорської Республіки з питань національних меншин, зв’язків із закордонними угорцями, співголовою Змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав нацменшин Вільмошем Сабо.

    Політичний держсекретар адміністрації Прем’єр-міністра Угорської Республіки з питань національних меншин, зв’язків із закордонними угорцями, співголова Змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав нацменшин Вільмош Сабо
    Політичний держсекретар адміністрації Прем’єр-міністра Угорської Республіки з питань національних меншин, зв’язків із закордонними угорцями, співголова Змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав нацменшин Вільмош Сабо

    Як повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатської ОДА, наприкінці цього тижня в рамках зустрічі прем’єр-міністрів Вишеградської четвірки у Польщі плануються перемовини прем’єр-міністрів України й Угорщини, що, без сумніву, дасть новий поштовх взаємостосункам двох держав. Як представник уряду Угорщини Вільмош Сабо висловив щире побажання бачити нашу країну членом Євросоюзу. Зі свого боку Віктор Балога висунув пропозицію до уряду Угорщини зустрітися з керівництвом Закарпатської області щодо вироблення спільних проектів в різних галузях суспільного життя з подальшим їх поданням в Єврокомісію.

    Основний акцент під час розмови робився на питанні розбудови прикордонної інфраструктури. Сторони зійшлись на тому, що необхідно укласти комюніке про те, які саме прикордонні переходи і відрізки кордону будуть розбудовуватись. Окремо було виокремлено питання нацменшин. Як зазначив Вільмош Сабо, в цьому плані є реальні і дуже позитивні напрацювання. Зараз цей позитив необхідно закріпити і розвинути.

    Віктор Балога запропонував угорській стороні активніше вкладати інвестиції в закарпатську економіку, особливо – на території угорськомовних сіл Притисянської долини. Цю пропозицію Вільмош Сабо активно підтримав.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору