ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Домогосподарства Закарпатської області та умови їх життя

    25 квітня 2024 четвер
    22 переглядів

    Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.


    За його даними середній розмір домогосподарства є найвищим серед регіонів країни та становить 3,44 особи.
    Середньомісячні сукупні ресурси у ІV кварталі 2011 року порівняно з відповідним періодом попереднього року зросли на 16,9% та становили в середньому за місяць на одну особу 1392,69 гривні.
    Основним джерелом надходжень сукупних ресурсів, а саме більше третини становить оплата праці. Друге джерело надходжень – пенсії, стипендії, допомоги, які складали 22,0%. Характерною є для Закарпаття найбільша серед регіонів країни частка доходів від самозайнятості 18,5% при 4,9% в середньому по країні. Надходження від особистого підсобного господарства становили 13,3% надходжень.
    Середньомісячні сукупні витрати порівняно з відповідним періодом попереднього року зросли на 15,2% та становили 1276,94 грн. в середньому на одну особу домогосподарства в місяць.
    Основним компонентом видатків населення є витрати на придбання продовольчих товарів, тобто видатки на споживання. Домогосподарства області спрямовували на харчування 50,6% витрат. Вартість харчування однієї особи в середньому на добу становила 21,01 грн. при 23,21 грн. в середньому по країні.
    На купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг домогоспо¬дарства щомісячно витрачали третину сукупних витрат. У структурі витрат домогосподарств серед непродовольчих товарів та послуг най¬більшу частку 9,6% займали витрати на купівлю одягу та взуття.
    На оплату води, електроенергії, газу та інших видів палива пересічне домогосподарство витрачало 7,0%, на інші види товарів та послуг (освіту, відпочинок і культуру, зв’язок, охорону здоров’я, побутову техніку, поточне обслуговування житла, транспорт) – від 07% до 4,2% сукупних витрат.



    Ганна Лучківська
    заступник начальника управління обстежень домогосподарств-начальник відділу обстежень умов життя домогосподарств ГУС
    тед.3-71-39

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору