ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У день Дунаю в Закарпатті запускатимуть повітряних зміїв і справжніх сомиків

    18 квітня 2024 четвер
    89 переглядів

    У п’ятницю, 29 червня, одночасно в 14 країнах басейну Дунаю, триватимуть фестивалі та екологічні акції з нагоди відзначення Дня Дунаю - спільного пан-європейського заходу, спрямованого на інформування і підвищення екологічної культури громадян, що його організовує Міжнародна комісія з захисту р. Дунай.

    В Україні святковою локацією стане село Квасово Берегівського району. Тут відбудеться свято «Тиса – молодша сестра Дунаю».

    Традиційно, Ужгородський прес-клуб організовує прес-тур і запрошує журналістів побувати на святкуванні Дня Дунаю. Програма цьогорічного фестивалю включатиме:

    • Конкурс пісні на екологічну тематику «Водограй».
    • Конкурс витворів з матеріалів, які можна знайти на берегах річок (як природні, так і штучні) «Дунайський митець» (учасники складатимуть свої витвори безпосередньо у місці проведення фестивалю)
    • Конкурс повітряних зміїв «Долетіти до Дунаю»
    • Акція «Дарунок Боржаві»: На святі кожна школа отримає можливість власноруч запустити сомиків у Боржаву (всього 500 шт.), і таким чином зробити свій внесок у відновлення популяції риби.
    • За гарної погоди переможці свята матимуть можливість отримати унікальний досвід – піднятися на повітряній кулі.
    Очікується, що у святі візьмуть участь 200 дітей з різних районів Закарпаття.

    Свято відбудеться за підтримки Закарпатської обласної адміністрації, Міжнародної Комісії з захисту р. Дунай, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства закордонних справ України. Почесними гостями свята є представники Делегації Європейського Союзу в Україні.
    Головними партнерами заходу виступає компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна та проект ЄС «Посилення підтримки відомствам України, відповідальним за впровадження Дунайської та Рамзарської конвенцій». Організаторами є Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги та Басейнове управління водних ресурсів р. Тиси.

    Кількість місць обмежена. Акредитація журналістів за адресою (uzhgorod@cure.оrg.ua) і телефоном Ужгородського прес-клубу (050-906-48-26)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору