ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Перечищині традиційно відбудеться свято Івана Купала

    25 квітня 2024 четвер
    31 переглядів
    У Воєводино відбудеться цьогорічне свято Івана Купала

    7-8 липня в урочищі Воєводино на Перечинщині відбудеться цьогорічне свято Івана Купала. З цієї нагоди в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів святкування.

    Федір Шандор, завідувач кафедри туризму, проректор УжНУ нагадав, що між кафедрою туризму та Перечинською РДА кілька років тому було укладено договір про підтримку розвитку туризму в цьому районі, як одному із економічно найбільш депресивних в області. Натомість його рекреаційні можливості надзвичайно широкі. Івана Купала - свято, яке не припинилося на першій спробі, а продовжує розвиватися та удосконалюватися щороку. Перечинщина - єдиний район, який відзначає це слов’янське свято на Закарпатті у такому масштабі. Цього року свято зручно співпало із вихідними.
    У рамках святкування вперше буде представлено нові види атракцій. «Воєводино – хороша база для тест-драйву нових туристичних атракцій на Закарпатті, оскільки тут працює команда, яка вірить у розвиток туризму регіону. Приємно що ця рекреаційна зона рекламує нас, Закарпаття, на всю Україну», - зазначив Федір Шандор. За його словами у «Воєводино» цього року професійно запровадили апітерапію – лікування за допомогою бджіл та продуктів їх виробництва. «Апібудиночки» вже приймають перших гостей.
    Так, услід за лекваром, в області, зокрема, стартує дегустація хліба. Сорти різноманітних хлібних виробів можна буде скуштувати якраз на Івана Купала.
    Катерина Маршал, організатор свята запевнила, що програма буде дуже різноманітною. Гостей чекають 7 липня вже з 10-ї ранку. Урочище Воєводино поділять на декілька зон. Тут триватимуть спортивні турніри (як і щороку), участь у них зможуть взяти як професійні команди, так і усі гості комплексу. Поруч відбуватимуться музичний фестиваль, дегустації, дитяча анімація. Діятиме галявина казок із казковими героями, які повністю візьмуть на себе розваги, ігри з дітьми, які відвідають на свято. Для дітей розваги та різноманітні майстер-класи діятимуть безкоштовно.
    Вечірня програма на терасі стартує о 19.00. Ведуча - відома співачка зі Львова Софія Федин. У програмі – і традиційне спалення мари та стрибки через вогонь.
    Олег Ординський, директор туристичного комплексу «Воєводино» додав, що 8 липня – продовження дитячої анімації. Крім того, триватиме квест на території Воєводино. Організатори запрошують сім’ї взяти участь у квесті, головний приз – уік-енд у туристичному комплексі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору