ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У водойми Закарпаття за два роки випустили 40 тисяч штук малька струмкової форелі

    25 квітня 2024 четвер
    56 переглядів

    На виконання завдань передбачених "Програмою відворення лососевих видів риб в басейні р.Тиса на 2008-2017 роки" у відповідності до наказу ГУ Закарпатдержрибоохорони № 45, щодо затвердження "Графіку проведення випуску молоді струмкової форелі в природні водні об'єкти",

    працівниками рибоохорони Закарпаття за підримки та фінансування ЗПО "Головатиця" і наданна практичної допомоги працівників Великобичківського, Щербіловського, Середньоріцького, ім.Томащука, Кобилець-Полянського лісництв, проведено випуск струмкової фореді в басейні р.Шопурка в кількості 20 000 шт.

    Всього на період весни 2012 року іхтіологами управління Закарпатдержрибоохорони заплановано до вселення в природні водні об'єкти близько 80 000 шт. струмкової форелі.

    "Програма відворення лососевих видів риб в басейні р.Тиса на 2008-2017 роки", це державна програма основною метою якої є відворення та збільшення популяції лососевих видів риб в природних водоймах Закарпатської області, як видів, що перебувають під особливою охороною держави.

    Станом на сьогоднішній день не дивлячись на те, що Програма діє з 2008 року, на заплановані заходи по її виконанню з бюджету фінансування не проводиться. Проведення робіт по відтворенню та вселенню, здійснюється виключно за добровільні кошти рибалок, членів ЗПО "Головатиця".

    За останні 2 роки у водойми Закарпаття випущено 40 000 шт. малька струмкової форелі та 500 шт. малька головатиці.

    "Закарпатдержрибоохорона"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору