ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська ОДА вже спрямувала у райони та міста краю майже 5 млн. грн. додаткових дотацій

    19 квітня 2024 п'ятниця
    18 переглядів

    Область отримала додаткові кошти, передбачені Законом України про внесення змін до держбюджету на 2012 рік. Державні гроші на потреби районів краю були розподілені депутатами під час останньої сесії облради.


    Так, на виконання програми соціальних ініціатив, виділено дотацію на покращення надання соціальних послуг найвразливішим верствам населення, а також – на підвищення рівня матеріального забезпечення інвалідів І та ІІ гр. внаслідок психічного розладу.

    Окрім того, кошти отримають райони Закарпаття та міста обласного підпорядкування – держбюджет виділив перший транш дотації на стимулювання місцевих органів влади за перевиконання річних розрахункових обсягів податку. Відтак, 3 серпня голова облдержадміністрації Олександр Ледида підписав відповідне розпорядження про виділення коштів. Згідно документу, буде розподілено 2,27 млн. грн. Гроші направлять:

    У місті Ужгород на будівництво міні-котельні ЗОШ № 19 та ДНЗ №42 по вул. Легоцького виділено 250 000 грн.

    У Берегові на реконструкцію підсобного приміщення під кабінет інформатики Берегівської гімназії Берегівської міської ради виділено 70 000 грн.

    У Берегівському районі на реконструкцію системи опалення Берегівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ст. заплановано витратити 300 000 грн.

    У с. Кострино Великоберезнянського району на капітальний ремонт гуртожитку Костринської ЗОШ І-ІІІ ст. виділено 200 000 грн.

    На реконструкцію частини приміщень учбового корпусу № 1 Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів під спортзал по вул. Центральній в с. Н.Ворота Воловецького району передбачено 170 000 грн.

    У смт. Воловець на реконструкцію районного будинку культури по вул. Фабричній виділено 110 000 грн.

    На облаштування огорожі в ДНЗ № 2 с. Білки Іршавського району виділено 50 000 грн.

    На реконструкцію системи опалення, водопостачання та водовідведення в АЗПСМ с. Ільниця Іршавського району заплановано витратити 50 000 грн.

    У Міжгірському районі на капітальний ремонт даху основного корпусу Синевирської ЗОШ І-ІІІ ступенів виділено 170 000 гривень.

    У Рахівському районі на придбання будівлі для АЗПСМ с. Косівська Поляна передбачено 250 000 грн.

    На капітальний ремонт (заміну вікон та дверей на металопластикові) в Ганичівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Тячівського району виділено 200 000 грн.

    В Ужгородському районі на капітальний ремонт із заміною даху ДНЗ с. Шишлівці заплановано витратити 300 000 грн.

    На ремонтно-будівельні роботи з реконструкцією ДНЗ на 60 місць та ФАП в с. Яблунівка Хустського району виділено 150 000 грн.

    Також з серпня обласна адміністрація забезпечить фінансування інших важливих об’єктів обласного значення, гроші на які були розподілені закарпатськими депутатами. Так, за рахунок надходжень до бюджету розвитку та залишків коштів обласного бюджету будуть використані 3,546 млн. грн.

    Левову частку грошей направлять потреби медичної галузі. Зокрема, на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію будівлі обласного перинатального центру виділять 476 тис. грн. Мільйон гривень передбачено для реконструкції обласного центру нейрохірургії та неврології, 250 тис. грн. – на будівництво тублікарні ОТМО «Фтизіатрія» у с. Нижня Апша на Тячівщині, по п’ять тис. грн. отримають також хірургічний корпус обласної клінічної лікарні та районна лікарня м. Рахів.

    Частину коштів використають на вирішення ще однієї важливої проблеми - будівництво садочків та шкіл Закарпаття. Так, 500 тис. грн. цьогоріч використають на будівництво дитсадочку на 75 місць у с. Фанчиково, що на Виноградівщині. Ще 300 тис. грн. профінансують для будівництва загальноосвітньої школи у с. Луково Іршавського району, також 5 тис. грн. передбачено на будівельні роботи у школі І-ІІ ст. села Вишка Великоберезнянського району.

    Ще 1 млн. 5 тис. грн. направлять на капремонт та зведення котельні Закарпатського облмуздрамтеатру.

    Також за рахунок різних джерел обласного бюджету з серпня 2012 р. містам та районам краю облдержадміністрація спрямує субвенції на загальну суму 10,676 млн. грн. (повний перелік об’єктів див. у доданій таблиці).

    Крім вищезгаданого, буде профінансовано додаткові дотації – м. Берегово отримає 370 тис. грн., Виноградівський район – 180 тис. грн., Іршавський – 100 тис. грн., Міжгірський – 500 тис. грн., Рахівський – 150 тис. грн.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору