ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Селяни Броньки та Кушниці не дали демонтувати рейки Боржавської вузькоколійки

    19 квітня 2024 п'ятниця
    59 переглядів

    Як уже повідомляли ЗМІ, учора працівники з Луганська зробили спробу відрізок Боржавської вузькоколійної залізниці на відрізку 15 кілометрів вузькоколійної залізничної дороги, що колись проходила між селами Приборжавське та Кушниця Іршавського району.


    А сьогодні на адресу Закарпаття онлайн надійшов лист мешканки Луганська Светлічної Анни Олександрівни (мешкає в м. Луганськ, вул.. Газети Луганської правди, буд.72), яка, власне, і є тією особою, що викупила у Регіонального відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області зазначений «шматок» закарпатської вузькоколійки.

    У листі йдеться про те, що в даний час пані Светлічна перебуває «в Закарпатській області Іршавського району» на межі с. Броньки та с. Кушниця на демонтажі вузькоколійної залізничної дороги, що належить їй на підставі Договіру купівлі-продажу № 398 від 13 травня 2011 року. Як стверджує пані Светлічна, вчора 30 селян села Бронька, яких вона називає «несанкціонованими зборами громадян», начолі з сільським головою Юрієм Кузаном не дозволили їй здійснити демонтаж вузькоколійної залізничної дороги і розвантажили вантажний автомобіль, у який вже встигли скласти частину демонтованих рейок. При цьому, за словами пані Светлічної, її «було грубо відштовхнуто» від її майна, а сама вона, начебто, отримала «фізичні ушкодження, зафіксовані викликаною швидкою медичною допомогою». Як повідомляє пані Светлічна, сьогодні перешкоджати демонтажу вузькоколійки мають уже не тридцять, а 50 «несанкціонованих зборів громадян» Броньки.

    Як повідомляє сайт Іршавської райдержадміністрації, справді, «у четвер, 2 серпня, на межі сіл Броньки та Кушниці жителька Луганщини пані Светлічна розпочала демонтаж колії Боржавської вузькоколійки. Після отриманого сигналу на місце виїхали представники райдержадміністрації та райради, завдяки чому вдалося тимчасово призупинити завантаження колії у каміон. Також на заваді стали громади цих населених пунктів. Як стверджують сільський голова Броньки та в.о. сільського голови Кушниці, без будь-яких звернень до громади сіл було демонтовано близько 200 м вузькоколійки. Наразі на місці чергують депутати територіальних громад сільських рад та актив села. Тут працюють також міліціонери райвідділу.»

    Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, учора цій темі було присвячено прес-конференцію в Ужгороді голови Іршавської районної ради Станіслава Сухана.

    Учора ж на захист Боржавської вузькоколійки висловився міністр МНС Віктор Балога.

    Нещодавно прес-служба РВ ФДМУ по Закарпатській області розповсюдила інформацію про те, що право продажу зазначеного відрізку Боржавської вузькоколійки підтверджене Львівським апеляційним адміністративним судом. При цьому наголошується, що «приватизація частини вузькоколійки між селами Приборжавське та Кушниця принесла у бюджет держави більше 410 тисяч гривень, зупинила її розкрадання, нищення та руйнування. Крім того, до державного бюджету перераховано майже 130 тис. грн., відшкодованих АТЗТ «Довжанський лісокомбінат» збитків, заподіяних неналежним утриманням державного майна».

    Натомість, замовчується, що рейки унікальної туристичної атракції було продано за ціною, нижчою від вартості металобрухту, а фірма, яка виграла приватизаційний конкурс, одразу приступила до їх демонтажу, фактично знищуючи унікальний туристичний об’єкт.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    ... Вже недовго чекати і буде рідна Пудкарпатська Русь ги Швейцарія!!! бо бережемо традиції, культуру, державний маєток, природу ...