ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У спортивному житті Берегівського району “прописався” мотоспорт

    24 квітня 2024 середа
    53 переглядів
    На Берегівщині пройшли крайові змагання з мотокросу

    В Берегівському районі пройшли крайові змагання з мотокросу на приз мотоклубу “Берегвідейк” на щойно відкритому мототреку. Першість проводилася в чотирьох номінаціях: ветерани, аматори, квадроцикли й так звана відкрита категорія (“Опен”).


    Спортсмени змагалися на мотоциклах із двигунами різних об’ємів – 50, 65, 85, 125 та 500 см. куб.
    Незважаючи на дощ, що моросив із самого рання, сюди, на околицю В. Берегів, прибуло багато “вершників”, які після офіційної реєстрації й техогляду мотоциклів робили пробні заїзди, оглядини траси, тренування. І взагалі, все тут було урочисто та святково, як і личить будь-якій дебютній справі. Відтак для урочистого відкриття чемпіонату на імпровізовану трибуну піднялися очільники області та району. Зокрема, голова ОДА та оргкомітету змагань О. Ледида у вітальному слові із визнанням відгукнувся про новий спортивний об’єкт Берегівщини та сумлінну роботу організаторів першості. Очільник області запевнив: мототрек отримає необхідну матеріальну підтримку, аби насправді функціонував на європейському рівні. Користуючисть нагодою, губернатор висловив подяку головам райдержадміністрації І. Свищу, райради А. Бігарі та берегівському меру І.Гайдошу за їх сприяння у спорудженні нового спортивного об’єкту та організації чемпіонату.

    До учасників змагань звернулися очільники Берегівщини І. Свищо, А. Бігарі, голови облорганізації Товариства сприяння обороні України Є. Терьошкін, закарпатської федерації мотоспорту В. Стегура. Відтак під мелодію державного гімну України було піднято синьо-жовте знамено – це право надали учасникам із команди-господаря змагань – мотоклубу “Берегвідейк”. Опісля мотоциклісти вишикувалися біля стартової лінії.

    Власне суперництво проходило у два заїзди. Підмочений дощем грунт додав чимало клопоту спортсменам. А з іншого боку, дощ трохи “прибив” товстий шар пилюки, яка також завдає клопотів під час перегонів. Особливо важко давалася дистанція наймолодшим учасникам, що змагалися в класі мотоциклів 50 см. куб. Але мотоциклісти порадували вболівальників численними видовищними моментами, адже за перемогу розгорнулася напружена боротьба. У міжобласних змаганнях (мотоцикли із двигуном об’ємом 50 см. куб.) з-серед берегівчан кращим був Л. Переш, який фінішував третім, у категорії 65 см. куб. 1-ше місце посів Е. Ерделі (“Берегвідейк”). Між спортсменами у класі мотоциклів 85 см. куб. переможцем став М. Києнко (“Берегвідейк”), а юний К. Свищо посів 5-те місце. Порадував також О. Матей (“Берегвідейк”), який у категорії “Опен” фінішував третім.
    Відбулися також перегони чемпіонату області. На мотоциклі з двигуном 50 см. куб. переміг Л. Переш; 85 см. куб. перший – Е. Ерделі, друге місце в учня ЗОШ № 5 К. Свища. У категорії мотоциклів із двигунами об’ємом 125 см. куб. із повітряним охолодженням також серед лідерів А. Ерделі, із рідинним – призером вийшов В. Андрієць (“Берегвідейк”).
    Кращими спортсменами на мотоциклах із двигунами об‘ємом 500 см. куб. відповідно стали А. Крічфалушій (“Сольво-Ямаха-ТІМ”), О. Матей (“Берегвідейк”) і В. Перец (Хустський техн. коледж), із повітряним охолодженням – В. Дзяпко (Хустський техн. коледж), С. Маргітич (“Берегвідейк”) та хустянин М. Сич. Серед аматорів кращі результати показали Ж. Кіраль (“Берегвідейк”), С. Андріанов (Сольво-Ямаха-ТІМ) і О. Павлов (“Загоркросекстрім”).
    У віковій категорії ветеранів (учасники віком від 40 до 50 років) призерами стали О. Скрипніков (м. Чернівці), В. Шматок (м. Ужгород) та І. Віраг (м. Іршава); серед спортсменів віком 51-60 років – А. Поночевний (м. Ужгород), І. Ферко (м. Берегово) та Б. Балаш (м. Мукачево).
    Серед тих, хто став до старту на чотириколісних металевих конях, перемогу отримали С. Трусов (“Сольво-Ямаха-ТІМ”) та Ю. Саприкін (“Берегвідейк”). У командному заліку кращі результати продемонстрували “Берегвідейк”, “Сольво-Ямаха-ТІМ” та Хустського техн. коледжу. Переможців нагороджено грамотами, грошовими преміями та цінними подарунками. А команди-призери повезли додому ще й кубки. Нагороди вручали І. Свищо та А. Бігарі.
    У заключному слові ініціатор дійства І. Свищо привітав учасників із досягненням визначних спортивних результатів, а також подякував за участь у змаганні. Як заключний акорд чемпіонату області з мотокросу команда-переможець опустила прапор змагань – аж до наступних перегонів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору