ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цьогорічне тестування на Закарпатті мало ряд особливостей

    24 квітня 2024 середа
    32 переглядів

    У 2012 році в Закарпатській області своїм правом пройти зовнішнє незалежне оцінювання із 10 предметів скористалися 7 346 осіб, що складає 56,4 відсотка. У 18 пунктах тестування оцінювання в нашій області пройшло чітко, організовано, відповідно до вимог інструкцій.


    Про це сьогодні на брифінгу розповів журналістам заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

    Зовнішнє незалежне оцінювання у 2012 році проходило з 15 травня до 7 червня.
    За словами Івана Качура, на відміну від 2011 року цьогорічне тестування мало ряд особливостей. Зокрема: обов’язковим для усіх вступників до вищих навчальних закладів є зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, як і в минулих роках - за учасником залишається вибір тільки 4 предметів ( у минулому було 5); результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховуються тільки як вступні випробування до вищих навчальних закладів; Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України затверджено нові програми ЗНО із усіх предметів; вперше крім громадського контролю було затверджено державний контроль, який здійснювали акредитовані представники Державної інспекції навчальних закладів України - працівники вищих навчальних закладів України; планом спільних дій управління освіти і науки облдержадміністрації та Івано-Фраківського регіонального центру оцінювання якості освіти щодо організаційно-методичного супроводу ЗНО-2012 на території Закарпатської області було визначено 4 округи (території) тестування в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Виноградові. Також затверджено 18 пунктів тестування для випускників ПТНЗ, ВНЗ I – II рівнів акредитації. Відповідно було здійснено розподіл пунктів тестування за предметами: з української мови та літератури, з історії України, біології, фізики, географії, з англійської, німецької і французької мов, з хімії, по 1 пункту з російської мови та всесвітньої історії.
    На брифінгу Іван Качур також зазначив, що громадський контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання проводиться щорічно.

    Т. Горянка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору