ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Мукачівщині люди вийшли на страйк

    16 квітня 2024 вівторок
    57 переглядів

    На під’їзді до села Жборівці люди знову зібралися страйкувати проти початку розробки південно-східної ділянки Кленовецького родовища. 13-го серпня підприємство «Мукачівський кар’єр» на відведену їм ділянку для розробки родовища прислало екскаватор, який встиг накопати, за словами людей, 5 вантажних автомобілів каміння.


    По обіді жителі села Жборівці заблокували роботу техніки і вимагали зустрічі із керівництвом.

    Люди занепокоєні, адже в кількох сотнях метрів зверху від родовища знаходяться їх будинки, а в іншому місці два – взагалі в 50-ти метрах від майбутнього кар’єру. Справа в тому що в радіусі кілометра від цього місця працюють два кар’єри, і досвід сусідства із такими підприємствами не найкращий – постійні вибухи, пилюка що розлітаються по селу, та постійний гуркіт. Також люди запевняють що коли збирали підписи громади за розробку родовища, їх просто ошукали. Люди кричали про свою проблему у всі відомі їм способи – і в міліцію писали, і до прокуратури, і ЗМІ залучали.

    Як наслідок 3 місяці різні комісії перевіряли ТДВ «Мукачівський кар’єр». Висновки перевірки, що з паперами у підприємства все в порядку і вони в праві розпочинати роботи, прислали людям. Люди обурилися таким висновкам і поклали на межі 3 хреста. Кажуть: сподіваються , що хрести ніхто не зруйнує. Через кілька годин блокади до людей приїхав представник ТДВ «Мукачівський кар’єр». Який намагався пояснити свою позицію людям. Арпад Драшковці, юрист-консульт ТДВ «Мукачівський кар’єр» пояснював, що для села – це додаткові робочі та надходження в бюджет, однак обурені жителі села навіть не схотіли слухати. Як юрист-консульт не намагався запевнити громаду, що і видобуток буде тільки поверхневий, і вибухів не буде і межа кар’єру проходитиме на безпечній відстані від будинків, і що жодна будівля не увійшла в межі кар’єру – жоден з аргументів присутніх не зміг переконати. Жителі Жборівців були категоричні – кар’єру тут не буде, і крапка. Аби не провокувати людей підприємство відкликало техніку, і готуватиметься до переговорів.

    М-студіо.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Ще в радянські часи біля села Жборівці було ЗУПИНЕНО видобуток камню, бо саме село побудоване на цій камяній горі. Тепер нинішні багатії вирішили знехтувати правом на життя і існування такого населеного пункту, заради зиску. Дозвіл в наш час за гроші можна КУПИТИ любий, що і зробили. І далі по такій же темі. Якщо проїхати вище по течії річки Визниця (вона протікає біля підніжжя цього села), то побачите "повний беспредел". Зведення дачних будиночків відбувається біля самого урізу води, тоді як згідно "Земельного Кодексу" має залишатися водозахисна смуга МІНІМУМ 25 метрів. Контролюючі органи це "не бачать". Це ще один штрих в "діяльності" владних органів Мукачівського району. І ми знаємо, кому ця влада підвладна. Тепер ВОНИ знову балотуються у НАРОДНІ депутати, знущаючись над НАРОДОМ. Може ДОСИТЬ ЇХ ТЕРПІТИ ???