ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатському Шаяні будують водопровід

    25 квітня 2024 четвер
    56 переглядів

    На позачерговому засіданні Хустської районної ради минулого тижня депутати погодили рішення щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів стосовно соціально-економічного розвитку окремих територій.



    Зокрема, і Вишківській селищній раді на будівництво водопроводу в с.Шаян. Мова йде і про очисні споруди. Наразі виготовлена проектно-кошторисна документація і роботи першої черги вже розпочаті.

    Шаян – візитівка краю. Це курортне селище відоме далеко за його межами, адже тут видобувають мінеральну воду, унікальну за своїми властивостями. Проте Шаяну наразі бракує води питної. На сьогодні в Шаяні діюча лише одна свердловина, яка вже незабаром стане резервною. Три нові свердловини та будівництво нового водопроводу мають змінити ситуацію. Наразі, роботи першої черги вже розпочали – будують водопровід. Наступні кроки – проведення робіт другої та третьої черги – будівництво накопичувачів та каналізаційно-очисної станції, а також реконструкція колекторів. Щодо вже діючої каналізаційно-очисної станції, її згодом ліквідують, адже система «Біотал» набагато потужніша. Загальна вартість проекту - 14 млн. гривень. Весь обсяг робіт повинні виконати до кінця поточного року.

    Детальніше про це - у сюжеті випуску новин "М-студіо".
    ТРК "Мукачево" (М-студіо)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору