ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До 10 січня заборонено рибалити у гірських районах Закарпаття

    19 квітня 2024 п'ятниця
    54 переглядів

    Від сьогодні, з 10 вересня, бажання рибалок вийти з вудкою на річки у гірських районах – обмежене. Заборона викликана нерестом струмкової форелі.


    Згідно з наказом Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Закарпатській області “Про встановлення осінньо-зимової заборони на здійснення рибальства в місцях існування та відтворення струмкової форелі, охорони її під час міграції та нересту і збереження середовища її існування у 2012-2013 роках” (від 20 серпня поточного року за №92), з 10 вересня 2012 року по 10 січня 2013 року встановлюється державна заборона на здійснення рибальства в місцях існування та відтворення струмкової форелі у зв’язку з її нерестом у річках та притоках передгірських та гірських районів (їх частин) Закарпатської області.

    У цей період слід забезпечити збереження та недоторканість середовища існування, шляхів міграцій, нерестилищ, місць нагулу та власне нересту струмкової форелі в річках та їх притоках, згідно з порядком, встановленим даним наказом.

    Особливо це стосується заборони рибальства за нересту риби у водних потоках басейну р.Ріка, в які запливають на нерест навіть цінні породи риб з Тиси та Дунаю. В даний період важливо посилити контроль за проведенням будь-яких господарських робіт на водних потоках Верховини. Зокрема, забір піщано-гравійної суміші та річкового каміння, трелювання лісу (рух лісовозів, іншої техніки) тощо. Забороняється забруднювати водойми миттям автотранспорту, промисловими та господарсько-побутовими стоками і сміттям, - інспекція “Закарпатдержрибоохорона”.

    У випадку виявлення грубих порушень на водних потоках Міжгірщини в період нересту риби, інспекція “Закарпатдержрибоохорона” просить оперативно інформувати про це за телефоном у Виноградові (03143) 2-66-10.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    "Крутелики" по берегах потічків (там де побудували всупереч Закону будиночки) роблять все що хочуть, і нема на них управи з сторони так званих "природоохоронних органів", а тут ловлять рибалку-любителя з ОДНОЮ вудицею і штрафують (для доказу ефективності роботи) . Ганьба!