ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільше письменників і поетів народжується в Карпатах

    24 апреля 2024 среда
    32 переглядів

    Так уважає ректор Малої академії літератури й журналістики Василь Тарчинець. Цей навчальний заклад військовий журналіст заснував у рідному селі Рекітах, аби допомогти талановитим дітям. Відтак філії малої академії виникли в Києві, Львові, Польщі і навіть Чикаго. Щороку юні академіки збираються в Закарпатті на одній із полонин, аби під час фестивалю прочитати свої найкращі твори.Центр гірського села Рекітів. Навколо головного офісу Маліж, як скорочено називають малу академію літератури й журналістики, скрізь лопухи і борщовик. Вивіска з назвою академії на стіні старезної хати, якій уже за 100. Місцеві селяни сором’язливо підтверджують, що нині всі вчені діти піднялися на сусідню полонину. Там раз на рік вони декламують свої шедеври у віршах та прозі. Своїх майбутніх студентів військовик і журналіст Василь Тарчинець зустрів на пастуших стежках. Дітлахи ошелешили його творами зі шкільних зошитів. Так народилася академія Маліж.

    Професори Маліж - літератори й журналісти - допомагають зорієнтуватися у творчості, до якої юні академіки ставляться цілком серйозно.

    Мар’яна Теличко, студентка Малої академії літератури і журналістики

    Мені подобається, бо діти дуже талановиті і красиво співають, танцюють. Я думаю, що теж маю талант. У мене красивий голос

    Тимчук Оксана, студентка Малої академії літератури і журналістики

    Як у тебе виходить писати вірші? Я сама не знаю. Просто сідаю і пишу.

    У самих Рекітах залишилося не більш як 600 жителів. Молодь тікає від бездоріжжя, безробіття і безгрошів‘я. За допомогою Малої академії Василь Тарчинець хоче врятувати таланти й захистити рідне село від повного забуття.



    stb

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору