ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В УжНУ відбувся перший в Україні міжнародний симпозіум з проблем нанокаталізу

    25 квітня 2024 четвер
    24 переглядів

    В Ужгороді відбувся Симпозіум з міжнародною участю «Сучасні проблеми нанокаталізу», організований кафедрою фізичної та колоїдної хімії УжНУ спільно з Інститутом фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України (м. Київ).

    В урочистій атмосфері його відкрили директор Інституту фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України, академік НАН України, лауреат державної премії, доктор хімічних наук, професор Кошечко В.Г., та в.о. ректора ДВНЗ «УжНУ», академік АН ВШ України, академік Академії інформатики України, доктор технічних наук, професор Ващук Ф.Г.

    Цей симпозіум є першим в Україні і одним з перших в світі, присвячений сучасним проблемам нанокаталізу: розмірним ефектам в каталізі, синтезу і фізико-хімічному дослідженню нанофазних каталізаторів, включаючи полімер-імобілізовані кластери і наночастки, використанню нанофазних матеріалів в гетерогенно-каталітичних окислювально-відновних і кислотно-основних процесах, фото- і електрокаталізі, нанокаталізу в розчинах і застосуванню нанокаталізаторів в промислових процесах.

    В роботі симпозіму взяли участь провідні науковці та вчені більше 8 країн. Були представлені матеріали більше 90 доповідей, що відображають сучасні передові наукові дослідження, які проводяться у провідних наукових центрах України, Росії, Казахстану, Азербайджану, Узбекистану, Франції, Угорщини і інших країн. Такі дослідження спрямовані на розвиток і поглиблення уявлень про каталітичні властивості наноматеріалів, механізм і елементарні акти хімічних перетворень, що протікають з їх участю, а також на створення нових каталітичних технологій на їх основі.

    Крім усних та стендових доповідей, були представлені і 12 пленарних доповідей, тематика яких охоплювала основні напрями досліджень в галузі сучасних проблем нанокаталізу.

    Проведення симпозіуму було дуже ефективним і плідним та сприяло тіснішій співпраці фахівців у галузі каталізу, обміну досвідом і формулюванню перспективних напрямів нанокаталізу з метою розробки нового покоління каталізаторів, а також координації проведення наукових досліджень у цій новій галузі, що швидко розвивається. На симпозіумі обговорили актуальні проблеми нанокаталізу і намічені шляхи подальшого розвитку наукових досліджень, спрямовані на вирішення як фундаментальних, так і прикладних завдань.

    На завершення роботи симпозіуму учасники прийняли рішення зробити його регулярним і проводити захід кожні 2 роки, - повідомили в УжНУ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору