ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Cтрашні наслідки лікарської халатності

    25 квітня 2024 четвер
    23 переглядів
    Молоде подружжя відчайдушно бореться за життя свого синочка

    Через халатність лікарів Стасик мріє навчитися ходити...

    Молоде подружжя відчайдушно бореться за життя свого синочка.

    Стасик — надзвичайно добра і світла дитина. Він дуже любить людей і часто усміхається усім довкола. Батьки, Ірина та Олександр, з нетерпінням чекали його народження, з трепетом обирали ім’я, слухали, як б’ється його сердечко під час УЗД…

    Лікарі казали, що знають, як правильно

    Ірина народила на 27-му тижні. Передчасні пологи спровокувала лікарська халатність. Вагітну на шостому місяці оглянула «в дзеркала» акушерка. Коли ж Ірина, яка сама має медичну освіту, почала обурюватися, їй сказали сидіти тихо, мовляв, тут знають, як правильно. У вівторок мене оглянули, а в четвер зранку забрали в передродову. Всілякими способами стримували родову діяльність. Але безуспішно, пише Місто.

    — Народила я аж у понеділок вранці. П’ять днів не спала і не їла. Це був неймовірний біль. Коли почались пологи, то втратила свідомість. Дякувати Богу, малюк народився, — розповідає Ірина.

    «У пологовому питали, чому не відмовлюсь від дитини»

    Новонароджений хлопчик відразу ж закричав і почав дихати. Однак через певний час легені перестали працювати. Дитину перевели в обласну дитячу лікарню, помістили в спеціальний кювез і підключили до апарата штучної вентиляції легень.

    Спершу лікарі не давали нам жодної надії. Попросили похрестити малюка, щоб вразі непоправного у дитини було ім’я. Через два дні після народження чоловік зі своїми та моїми батьками разом зі священиком похрестили Стасика в реанімації. В той час я лежала ще в пологовому будинку. Коли вперше я побачила свою дитину, він був такий безпомічний, з купою трубочок. Моє серце розривалося від того, що я нічим не могла йому допомогти. Йому важко було дихати, тому він раз у раз здригався. Але все ж я вірила, що він все це здолає. Мені здається, що вся наша родина вимолила в Бога для нашого Стасика право жити, — зізнається жінка. —У пологовому мене питали, чому я не відмовлюся від такої дитини. Я не розумію, як можна народити немовля і відмовитися від своєї крові.

    Допоміг хрест, що кровоточить

    Стасика виписали додому через два з половиною місяці. Проте попереду сім`ю чекали нові проблеми. На першому плановому обстеженні офтальмолог виявив у малюка загрозу відшарування сітківки обох очей.

    — Нас направили у Київську лікарню “Охматдит”, — розповідає Ірина. — Діагноз підтвердився. Синочка двічі прооперували. Ліве очко вдалося врятувати. Праве — ні. Лікарі сказали, що ми звернулися надто пізно. Після виписки з Києва у вісім місяців в Стасика почалися неврологічні проблеми. Йому поставили діагноз — ДЦП. Відтоді в нас почалася активна боротьба за здоров’я нашого сина.

    Ірина та Олександр зверталася у різноманітні реабілітаційні центри, возили сина у санаторій в Микулинці, у святі місця до священиків та монахів. Але відчутних поліпшень не було. Щоправда, коли ми поїхали в урочище Джублик на Закарпатті, де закровоточив хрест на одинадцятій стації Хресної дороги, чоловік приклав його до чудотворного місця, і йому стало трішки краще — він почав більше говорити, розуміти нас. Тому у своїй біді ми надіємося на Бога і людей.

    У півтора року родина Сенківських дізналася про міжнародну клініку відновного лікування професора Козявкіна у Трускавці. Він якраз займається такими дітьми і успішно ставить їх на ноги.

    «Як мама, розумію, що не можу опускати рук»

    Сьогодні хлоп’яті рік і вісім місяців. Він не може сидіти самостійно, не повзає і не ходить, майже осліп на праве око і вимовляє лише деякі слова.

    Лікарі дають шанси, що з часом малюк стане на ноги, буде ходити і бігати. Але потрібна тривала реабілітація, коштів на яку в сім’ї немає.

    Один 12-денний курс лікування коштує 20 тисяч грн. На рік їх потрібно три-чотири (це 70-80 тисяч гривень). Таких грошей сім’я не має. Єдина надія — на Бога і добрих людей.

    — Професор дозволив Стасику пройти перший курс лікування безкоштовно, — додає мама хлопчика. — Ми одразу побачили зміни на краще. Раніше синочку не вдавалося втримати рівновагу. Тепер він декілька хвилин може сидіти, звісивши ніжки, рівно стоїть біля опори, навіть пробує ходити в ходулях. Відмовитися від цього лікування ми не можемо, адже для Стасика — це єдина надія. Незважаючи на всі труднощі, які нас спіткали, я вдячна Всевишньому за мого неймовірного синочка. Він надзвичайно світла і життєрадісна дитина. Навіть, їдучи у маршрутці, усміхається до всіх навколо, щиро радіє життю і дуже хоче бути здоровим. Нам усім дуже важко, але я, як мама, розумію, що не маю права опускати рук і припиняти боротися.

    Батьки будуть безмежно вдячні усім, хто зможе їм допомогти, пожертвувавши кошти або ж просто помолившись за здоров`я цього маленького дива.

    Реквізити:
    ПРИВАТБАНК
    № рахунку: 29244825509100,
    МФО 305299,
    ОКПО 14360570,
    ІН 3365702542.
    Призначення платежу: поповнення картки 4627081258839773,
    Сенківська Ірина Миколаївна.
    Телефон матері 096-623-37-43.

    0352.com.ua



    2_2.jpg
    3_2.jpg
    4_2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору