ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці доєднаються до автомайдану «Захисти себе і Україну сам»

    28 березня 2024 четвер
    25 переглядів

    Західноукраїнський автомайдан, який вже не вперше об’єднує підприємців для колективного самозахисту, завітає в Ужгород завтра, 12 жовтня.

    Це буде перший приїзд «автомайданщиків» на Закарпаття, розповів координатор заходу в Ужгороді Олександр Пересоляк: «у Західній Україні ідея автомайдану вже працює, а на Закарпатті про нього ще зовсім не знають. Тому ми вирішили донести інформацію про цей захід до закарпатців».

    Мета проведення автомайдану, розповів Олександр Пересоляк, полягає у створенні системи колективного самозахисту. «Підприємці, небайдужі громадяни, об’єднуються у випадку, коли порушують їх права, а відтак здійснюють автопробіг, зупиняючись у містах на автомайдани. Таким чином ми хочемо звернути увагу органів державної влади на існуючі правопорушення, а також пропагуємо колективну систему самозахисту – щоб люди знали, що є така діяльність, і підтримували такі громадянські ініціативи», – зазначив координатор акції в Ужгороді.

    Стартує автомайдан зі Львова завтра зранку, в Ужгород прибуде пообіді, розповів Олександр Пересоляк: «зі Львова виїжджають 6 автівок, по шляху слідування до них приєднуватимуться інші. Наприклад, в Ужгороді вже можна очікувати від 10 автомобілів». В обласному центрі Закарпаття організатори планують здійснити пробіг містом на автівках з прапорами і провести мирне зібрання перед обласним муздрамтеатром (зустріч призначена на 15.30). Відтак, учасники автомайдану вирушать до Тернополя.

    Загалом же маршрут слідування проляже через такі населені пункти: Львів - Болехів - Ужгород - Долина - Калуш - Івано-Франківськ - Коломия - Тернопіль - Рівне - Луцьк - Кам'янка-Бузька - Львів. Триватиме автомайдан з 12 до 14 жовтня.

    Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору