ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді створять новий об’єкт природно-заповідного фонду — сквер Томаша Масарика

    28 березня 2024 четвер
    17 переглядів

    За ініціативи депутата Ужгородської міської ради начальника держуправління ОНПС в Закарпатській області Андрія Погорєлова в обласному центрі місті Ужгороді створять новий об’єкт ПЗФ.

    У своєму зверненні до міського голови Віктора Погорелова депутат наголосив на тому, що сквер біля транспортного мосту упродовж останніх 30 років, завдяки своєму розташуванню, набув популярності як рекреаційно-оздоровча, естетична, освітньо-виховна та пізнавальна територія і є улюбленим місцем відпочинку ужгородців. У сквері у природному стані ростуть зелені насадження, серед яких є цінні екзоти, різні види декоративних дерев та кущів. До того ж у вересні поточного року за сприяння товариства ім. Томаша Масарика, за участі представників міської та обласної влади, урочисто відкрито пам’ятник президенту Чехословацької республіки Томашу Гарріґу Масарику.

    Андрій Погорєлов у своєму зверненні акцентував увагу на тому, що такий захід насамперед дасть змогу зберегти зелені насадження в Ужгороді та запропонував надати скверу статус об’єкта садово-паркового мистецтва під назвою «Сквер Т. Масарика» без вилучення площі від землекористувача – Ужгородської міської ради.

    Отже, 5 жовтня 2012 р. міська рада, отримавши додатково рекомендацію постійної комісії з питань раціонального використання земельних ресурсів міста, погодила створення об’єкта ПЗФ – парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Сквер Т. Масарика» та вирішила звернутися до Закарпатської облради з проханням прийняти відповідне рішення.

    Прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору